Mainos

Kokonaistuotanto kasvoi vuodessa 1,9 prosenttia

Suomen kokonaistuotannon määrä on syyskuussa noussut 1,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Elokuusta syyskuuhun kokonaistuotannon määrä laski 0,1 prosenttia.

Tilastokeskuksen julkistaman kuukausikuvaajan mukaan kokonaistuotanto kasvoi alkuvuodesta heinäkuuhun voimakkaasti kuukausittain viime vuoden loppuun verrattuna. Syyskuussa tuotantomäärät kasvoivat kuukausikuvaajan kaikilla päätoimialoilla viime vuoteen verrattuna.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi prosentin, puu- ja paperiteollisuuden tuotanto lisääntyi kolme ja kemian teollisuus vajaat 2 prosenttia. Sähköteknisten tuotteiden tuotantomäärä oli yhtä suuri kuin viime vuoden syyskuussa.

Kaupan myyntimäärät nousivat kaksi prosenttia viime vuoden syyskuusta. Tukkukaupan myyntimäärät pysyivät ennallaan, mutta autokauppa kasvoi yhdeksän ja vähittäiskauppa alle kaksi prosenttia.

Maa- ja metsätalouden tuotanto lisääntyi syyskuussa prosentin edellisvuodesta, liikenne vilkastui viisi prosenttia ja rakentaminen prosentin.

Kokonaistuotannon määrä oli syyskuussa 42 prosenttia suurempi kuin laman pohjalla maaliskuussa 1993 ja 20 prosenttia suurempi kuin lamaa edeltäneen nousukauden huipulla joulukuussa 1989.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.