Mainos

Kokonaistuotanto kasvanut 4,6 prosenttia

Kokonaistuotanto on noussut vuodessa lähes viisi prosenttia. Teollisuuden kasvu on voimakkainta, energiantuotanto taas polkee paikallaan. Yleensä kasvavassa teollisuudessa erot toimialojen välillä ovat kuitenkin erittäin suuria.

Kasvu Suomessa jatkuu edelleen hyvin vahvana. Kokonaistuotanto oli Tilastokeskuksen laskelmien mukaan helmikuussa 4,6 prosenttia korkeammalla kuin vuotta aiemmin. Parhaiten on suoriutunut teollisuus, sen kasvu vuodessa on ollut 6,7 prosenttia. Palveluissa ja julkisella puolella sitävastoin kasvu rämpii vaivaisessa kahdessa ja puolessa prosentissa.

Suuret erot löytyvät tosiasiassa ryhmien sisältä. Keskeisistä toimialoista puu- ja paperiteollisuus pystyy näyttämään kovia kasvulukuja, 15 prosenttia, muut teollisuuden suuret sektorit jäävät selvästi jälkeen, tuonne viiden prosentin pintaan.

Näitä samoja tilastoja voi purkaa vieläkin pienempiin osiin, ja silloin erot ovat hyvinkin näyttäviä. Joillakin aloilla menee tosi lujaa - toisten vauhti valitettavasti suuntautuu alaspäin.
(MTV3/Veli-Jorma Juusela)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.