Mainos

Kokonaistuotannon määrä pysyi ennallaan helmikuussa

Kokonaistuotannon määrä ei muuttunut helmikuussa, mutta kasvua vuoden takaisiin lukuihin tuli reilut 2 prosenttia. Mm. alkutuotanto, teollisuus ja kauppa kasvoivat.

-

Kokonaistuotannon määrä ei kasvanut helmikuussa edeltävään kuukauteen verrattuna, mutta edellisvuoden helmikuusta kokonaistuotanto kuitenkin kasvoi 2,4 prosenttia.

Viime vuoden helmikuuhun verrattuna alkutuotanto, teollisuus, kauppa, liikenne ja muut palvelutoimialat kasvoivat. Rakentaminen supistui hieman.

Kaupan myyntimäärät kasvoivat lähes neljä prosenttia. Autokauppa lisääntyi eniten: reilut kuusi prosenttia.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 3,6 prosenttia. Elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistus lisääntyi 16 prosenttia ja energiahuolto 19 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto laski prosentin.

Metalliteollisuus ilman sähköteknistä teollisuutta pysyi edellisvuoden helmikuun tasolla. Maa- ja metsätalouden tuotanto oli yhtä suuri kuin viime vuoden helmikuussa.

Liikenne vilkastui lähes seitsemän prosenttia. Muiden palvelualojen tuotanto lisääntyi prosentin. Rakentaminen hiljeni vajaan prosentin.

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan marras-tammikuussa viisi prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kotimaan liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia ja vienti kolme prosenttia. Edellisellä, lokakuuhun päättyneellä neljänneksellä liikevaihto laski vielä prosentin edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

Marras-tammikuussa liikevaihto kasvoi eniten energia- ja vesihuollossa: 37 prosenttia. Autojen ja perävaunujen valmistuksessa liikevaihto nousi 16 prosenttia. Metallien jalostuksessa kasvua kertyi 15 prosenttia ja kemianteollisuudessa 11 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.