Mainos

Kokonainen talo oli muutettu kannabiskasvattamoksi

Kouvolassa on paljastunut ammattimainen kannabiskasvattamo kokonaisessa kiinteistössä. Huumeiden katukauppa-arvo olisi ollut yli 300 000 euroa.

Poliisi teki tammikuussa kouvolalaiseen kiinteistöön kotietsinnän, koska sieltä levisi lähialueille voimakas kannabiksen haju.

Koko kiinteistö oli muutettu ja rakennettu isoksi ammattimaiseksi kannabiskasvattamoksi. Kaikki seitsemän huonetta oli muokattu omiksi kasvatusyksiköiksi. Ikkunat oli vuorattu foliolla ja lattioita oli suojattu muovein.

Kasvatuslampuille oli vedetty omatekoiset sähköt ajastinkelloineen. Hajuhaittoja oli pyritty vähentämään suodattimilla ja ohjaamalla ilma ilmanvaihtokanavia pitkin ulos kiinteistöstä.

Kannabiskasvit oli istutettu ämpäreihin, joiden rivit olivat suorassa ja järjestyksessä kuten kasvihuoneissa.

Kannabiskasveja todettiin olevan eri kasvatusvaiheissa ja niitä oli kaikkiaan 400 kappaletta. Poliisin näkemyksen mukaan toiminnalla on tavoiteltu mahdollisimman suurta tuottoa ja edelleen rahallista voittoa.

Esitutkinnan perusteella kasvattamo olisi tuottanut valmista edelleen välitettävää kannabista noin 20,5 kiloa. Sen katukauppa-arvo olisi ollut noin 307 000 euroa.

Esitutkinta on saatettu päätökseen ja asia siirretty syyttäjälle syyteharkintaan. Törkeästä huumausainerikoksesta epäilty mies on ollut asian vuoksi vangittuna, mutta vapautettu syyteharkinnan ajaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.