Kokoa pienempi vaate säästää valehtelemiselta

Suuri osa brittinaisista ostaa kokoa tai paria pienemmän vaatteen sillä verukkeella, ettei heidän tarvitsisi valehdella kokoaan.

Tutkimuksen mukaan brittinaisista neljännes ostaa kokoa pienempiä vaatteita, jottei heidän tarvitsisi valehdella kokoaan. Nämä naiset myöntävät, että kokoa pienempi vaate nostaa heidän itsetuntoaan ja he säästyvät valehtelemiselta.

Pieni valkoinen valhe silloin tällöin ei heidän mukaansa ole pahitteeksi kun kyseessä on oma mukavuus eikä valhe kosketa muita henkilöitä.

Taustalla heikko itsetunto

Brittikyselyyn vastanneista viides osa kertoo ostavansa liian pieni vaatteita, koska haluaa tuntea itsensä paremmaksi.

– On mielenkiintoista huomata kuinka moni nainen todellisuudessa ostaa liian pieniä vaatteita vain sen takia, että voisi muokata totuutta. Liian pieniin vaatteisiin ahtautuminen voi olla haitallista jo pelkästään mukavuuden kannalta. Myös istuvuus kärsii, eikä vaate enää ole yhtä imarteleva kuin se oikean kokoisena voisi olla, huomauttaa tutkimuksen teettäjä Mark Person.

Vastanneista vain 10 prosenttia ilmoitti olevansa tyytyväisiä vartaloonsa ja loput 90 prosenttia toivoivat olevansa pienempiä kooltaan.

Personin mukaan lopulta kyse on vain itsetunnosta, eikä sitä paranneta ostamalla liian pieniä vaatteita. Naisten tulisi kantaa kehonsa ylpeänä, olivat he mitä kokoa tahansa. Oikean kokoiset vaatteet näyttävät paremmalta kuin liian tiukat, ja hyvältä näyttäminen varmasti kohottaa itsetuntoa pari pykälää ylöspäin.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: femailfirst.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja