Mainos

Koko Pohjois-Karjala yhteen karhujen pyyntilupahakemukseen

Pohjoiskarjalaiset metsästysseurat hakevat karhujen pyyntilupia yhdellä hakemuksella. Riistanhoitopiirille jätetyssä hakemuksessa on mukana 318 metsästysseuran sekä Metsähallituksen ja metsäfirmojen maat.

Riistanhoitopiirin hakemus koskee maa- ja metsätalousministeriön maakuntaan myöntämää koko karhukiintiötä eli 30 pyyntilupaa. Karhukiintiöitä myöntäessään maa- ja metsätalousministeriö käskytti, että karhunmetsästyksen tulee tapahtua EU:n luontodirektiivin mukaisesti. EU:n tiukasti suojelemien karhun, suden ja ilveksen metsästys on direktiivin 16. artiklan mukaan joissakin tapauksissa sallittua.

Lupahakemus on jätetty Reijo Sauvulan nimissä. Hänen mukaansa yhteislupahakemuksessa pyyntilupia perustellaan juuri 16. artiklan mukaisilla seikoilla. -Muun muassa vahinkojen ehkäisemisellä ja yleisellä turvallisuudella sekä tutkimuksella, Sauvula sanoo. Viime syksynä hän toimi karhunmetsästyksen johtajana Pohjois-Karjalassa. Riistapäällikkö Juha Kuittisen mukaan riistanhoitopiiri ei aio tulkita direktiivin 16. artiklaa, vaan se jää metsästäjien itsensä tehtäväksi. Karhunpyyntiluvista riistanhoitopiiri päättää keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.