Mainos

Koko maan kattava järjestyslaki astuu voimaan

Ylihuomisesta lähtien koko maan kattava järjestyslaki korvaa kaupunkien ja kuntien kirjavat järjestyssäännöt.

200-vuotta kaupungeissa ja kunnissa on yritety pitää kuria sadoilla erilaisilla järjestyspykälillä, jotka jäävät nyt historiaan. Lokakuun alusta alkaen esimerkiksi asiattomasta käytöksestä yleisellä paikalla voi saada sakkoja.

Poliisi saa sakottaa


Uusi järjestyslaki antaa poliisille mahdollisuuden kaikenlaisesta häiriköinnistä sakottamiseen. Esimerkiksi Helsingin järjestyspoliisissa toivotaan, että uuden lain myötä ihmisillä olisi yleisellä paikalla hyvä olla. Lähtökohtana on, että jokainen ottaa toisensa huomioon ja jos joku ei kykene siihen, valvojalla on oikeus puuttua asiaan.

Kieltoja ja oikeuksia


Uuden katurauhan myötä koko maassa on kiellettyä yleisellä paikalla mm. ostaa tai myydä seksiä, metelöidä tai käyttäytyä uhkaavasti, virtsata ja ulostaa sekä käyttää päihdyttäviä aineita. Vain alkoholijuomien hillitty puistonaukkailu sallitaan edelleen.

Uutta on se, että järjestyksenvalvojat voivat jatkossa kiinniottotilanteissa, poliisin lailla, tarkastaa kiinniotetun ja hänen tavaransa. Tavallista vartiointia lisävaltuudet eivät koske.

Koirakurin tiukennus koskee etupäässä yleisiä uimarantoja, lasten leikkipaikkoja, urheilukenttiä ja hiihtolatuja sekä toreja toriaikoina.

Spreijjaajat ja muut töhrijät voivat myös jatkossa varautua pikasakkoihin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.