Mainos

Koko EU:n työttömyysluvut juuttuneet paikoilleen

EU:n työttömyysluvut ovat pysyneet vakiona jo kolmen kuukautta. Toukokuussa oli unionin työttömyysaste 10,2 prosenttia ja työttömien määrä 17,1 miljoonaa. Vastaavat luvut olivat Yhdysvalloissa huhtikuussa 4,4 prosenttia ja Japanissa 4,1 prosenttia.

Euroopan rahaliittoon liittyneissä 11 maassa työttömyys on sen sijaan laskenut. Työttömyysaste oli toukokuussa 11,2 prosenttia, kun se huhtikuussa oli 11,3 prosenttia. Viime vuoden toukokuussa nykyisten EMU-maiden työttömyysaste oli 11,7 prosenttia ja vuotta aiemmin 11,6 prosenttia.

EU:n työttömyysastetta heikommat luvut olivat toukokuussa Espanjassa (18,8%), Suomessa (12,7%) ja Ranskassa (11,9%). Tosin EU:n tilastoelimen Eurostatin julkaisemista luvuista puuttuvat Italian ja Kreikan tiedot. Vähiten työttömiä oli toukokuussa Luxemburgissa (2,2%), seuraavina tulivat Hollanti, Itävalta ja Tanska, jotka kaikki jäävät alle viiden prosentin.

Viime vuoden toukokuussa oli EU:ssa työttömiä 11,7 prosenttia ja vuotta aiemmin 10,9 prosenttia. Naisten työttömyysaste oli tämäm vuoden toukokuussa 12 prosenttia ja alle 25-vuotiaiden 19,8 prosenttia, joka on matalin sitten vuoden 1993.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.