Mainos

Kokkonen: Hallitusneuvottelut liian aikaisia

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja arvostelee tulevien hallitusnevuottelujen aloittamista etukäteen.

Kookoomusen kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Paula Kokkonen topuuttelee poliitikkoja liian aikaisista hallitusneuvotteluista.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Paula Kokkonen arvostelee tulevien eduskuntavaalien hallitusneuvotteluiden aloittamista etukäteen. Sanomalehti Kalevan haastatteleman Kokkosen mielestä nykyisten päättäjien tehtävänä ei ole sopia hallitusneuvotteluiden aloittamisesta, vaan se kuuluu ensi vuoden vaalien voittajille. Kokkosen mukaan uusi perustuslaki tarjoaa riittävät ohjeet hallitusneuvotteluiden aloittamisesta.

Kokkonen toteaa, että on demokratian vastaista tehdä ennakkosopimuksia. -Jos elämme todellisessa demokratiassa, täytyy ymmärtää se, että vaalit ratkaisevat myös hallitusneuvottelujen käynnistymisen, Kokkonen sanoo. Kokkonen uskoo, että ratkaisevissa asemissa tulevissa neuvotteluissa ovat kahden suurimman puolueen eli keskustan ja SDP:n puheenjohtajat. Kokkonen kuitenkin muistuttaa, ettei kumpikaan puolue ole vielä valinnut itselleen uutta puheenjohtajaa, vaan "tilanne on heillä kesken".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.