Mainos

Kokkolan ruoppaajaa ei lähetetä takaisin

Sukeltajilla riittää töitä Kokkolan syväsataman ammusetsinnöissä, sillä magneettimittausten perusteella lähemmin tutkittavia kohteita on löytynyt jo 150-200.

Parhaillaan tutkitaan myös mahdollisuutta sijoittaa nyt satamassa seisovan ruoppaaja Nautiluksen imuputken suulle suojaritilä, joka estäisi ammusten joutumisen putkeen. Asiasta keskusteltiin tänään Kokkolassa puolustusvoimien tutkimuskeskuksen johtajan ja päätutkijan kanssa.

Merenkulkulaitoksen piiripäällikkö Markku Mylly sanoi, että merenkulkulaitos vastaa ruoppauksista, mutta ammusten nostaminen, välivarastointi, kuljetukset ja tuhoaminen ovat luonnollisesti puolustusvoimien tehtäviä.

Puolustusvoimien edustajat selvittävätkin ensin sen, löytyykö mahdollisesti ennakkotapauksia vastaavanlaisista ammusruoppauksista. Vastauksen he ovat Myllyn mukan luvanneet ensi viikon aikana. Mylly kuitenkin totesi, että ellei esimerkkejä vastaavista ruoppauksista löydy, niin ensin on rekonstruoitava tilanne, mitä ammukset räjähtäessään aiheuttavat ruoppaajakalustolle.

Ensi perjantaina Nautilus on seisonut toimettomana satamassa jo kolme viikkoa. Ruoppaajaa ei näillä näkyminen lähetetä takaisin Hollantiin.

Ammusten etsintä Kokkolan syväsataman alueelta lopetetaan huomenna
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.