Mainos

Kokkolan ammusetsintä venyy

Kokkolan syväsataman edustalle upotettujen ammusten etsintää on jatkettu tänään. Saksalainen magneettimittauskalusto on paikantanut kolmisenkymmentä metalliesinettä 15 hehtaarin alueelta. Syväsataman ruoppaustöissä mukana ollut hollantilaisalus saatetaan lähettää kotiin, koska ammusetsintä vie odotettua enemmän aikaa.

Saksalainen magneettimittauskaluston on paikantanut kolmisenkymmentä metalliesinettä 15 hehtaarin alueelta. Nyt puolustusvoimien sukeltajat tarkistavat yksitellen, ovatko löydöt ammuksia.

Kokkolan syväsataman laivaväylältä on tähän mennessä löydetty merenpohjaan upotettuna 18 ammuslaatikkoa ja yksi 500 kilon lentopommi.

Viime viikolla paikalle saatu saksalainen magneettimittauskalusto on nyt haravoinut 15 hehtaarin alueen ja paikantanut kolmisenkymmentä isompaa ja pienempää metalliesinettä.

Tähän mennessä ammuslöydöt ovat aiheuttaneet useiden miljoonien markkojen lisäkustannukset Kokkolan syväväylän ruoppaamiselle. Suurin yksittäinen kustannustekijä on imuruoppaaja Nautilus, joka on seisonut nyt toimettomana satamassa lähes kaksi viikkoa. Nautiluksen päiväkustannus on 100.000 mk.

Piiripäällikkö Markku Mylly Merenkulkulaitoksesta arvio, että ruoppaustyöt joudutaan ehkä kokonaan keskeyttämään ja imuruoppaaja lähetetään takaisin Hollantiin. Myllyn mukaan päätöksiä asiasta tehdään huomenna.

Puolustusvoimat on upottanut Kokkolan syväsataman alueelle noin 12 000 tonnia sodanaikaisia ammuksia. Upotukset on tehty 30 vuoden aikana.
(MTV3-Erkki Valtamäki)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.