Mainos

Kokkolalaisen Sepon olutteemainen vaalimainos riemastuttaa somessa – "Kalja kusettaa..."

Kokkolalaisen kuntavaaliehdokkaan vaalimainos on herättänyt runsaasti iloa ympäri netin. Vasemmistoliiton listoilla vaalikilvassa otteleva Seppo Tastula kertoo, ettei hän osannut mainoksen askarrelleen tuttunsa kanssa odottaakaan, että millaisen suosion mainos saa.

– Ei tullut mieleenkään, että tällä lailla lähtisi leviämään, hän toteaa MTV Uutisille.

Tastulan mainos on kerännyt Facebookissa paljon kommentteja ja tykkäyksiä, minkä lisäksi muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on jakanut sen Instagramissa. Tastula ei osaa sanoa, voisiko mainoksen saamalla suosiolla olla vaikutusta tulevaan äänisaaliiseen.

– Sellainen kuva on, ettei palaute ainakaan heikennä mahdollisuuksia, hän pohtii.

Hän uskoo kuitenkin, ettei kukaan pelkästään mainoksen perusteella äänestä, vaan äänestäjät tutustuvat myös ehdokkaan muihin mielipiteisiin.

Tastula on toiminut kunnallispolitiikassa jo pitkään, ollen valtuustossa vuodesta 2000 lähtien ja kaupunginhallituksessa kahdeksan vuotta. Tänä aikana hän toteaa nähneensä kuntapolitiikkaa monelta kantilta, mistä nousikin mainoksen luotettavuutta ja lupausten pitämistä painottava teema. Kaikilla kunnallispolitiikassa tämä ei ole ollut hänen mielestään hallussa, miksi mainoksen slogan onkin "Kalja kusettaa, Seppo ei!"

– Valitettavasti olen joutunut näkemään tällaista, hän toteaa.

Vaikka mainoksen vitsi onkin oluessa, Tastula painottaa, ettei mainoksen sanomalla ole juuri tekemistä oluen, alkoholipolitiikan tai alkoholin käytön kanssa. Hän kertoo hänellä olevan muitakin vaalimainoksia, vaikka nyt julkisuudessa ollut onkin todennäköisesti mainosten keveimmästä päästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.