Mainos

Kokkola Chemicalsin tehtaalla räjähdys

OMG Kokkola Chemicalsin toimitusjohtaja kertoo MTV:n uutisille, että räjähdys sattui tehtaan liuotinosastolla. Onnettomuuden aiheutti ilmeisesti kipinästä syttynyt rikkivety.

OMG Kokkola Chemicalsin tehtaalla Kokkolassa on sattunut räjähdys. Räjähdys ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Pohjanmaan hätäkeskuksen mukaan kello 12.06 sattunut onnettomuus ei myöskään aiheuta vaaraa siviiliväestölle.

Tehtaan toimitusjohtaja Göran Sopo kertoo MTV:n uutisille, ettäräjähdys tapahtui tehtaan liuotinosastolla. Liuotinsastolla on parhaillaan huoltokatkos, joten osaston koneet eivät olleet räjähdyshetkellä toiminnassa. Osastolla oli huoltokatkoksen vuoksi paikalla useita remonttimiehiä, mutta he säästyivät kuitenkin vammoilta.

Onnettomuuden aiheutti ilmeisesti kipinästä syttynyt rikkivety, joka paloi räjähdyksessä pois.

OMG Kokkola Chemicals johtava kobolttituottaja

OMG Kokkola Chemicals on maailman johtava kobolttituotteiden valmistaja. OMG Kokkola Chemicalsin markkinaosuus maailman kobolttituotannosta on noin 20 prosenttia.

Tehdas on myös epäorgaanisten erikoiskemikaalien, pulvereiden ja metallien tuottaja ja markkinoija. OMG valmistaa koboltti- ja nikkelipohjaisia suoloja sekä pulvereita, nikkeli- ja kuparimetalleja, orgaanisia metallikemikaaleja sekä germaniumdioksidia. Tuotteita käytetään muun muassa matkapuhelinten akkuihin.

OMG Kokkola Chemicals kuuluu yhdysvaltalaiseen OMG-konserniin. Kokkolan tehtaan lisäksi OMG:llä on Suomessa tehdas myös Harjavallassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.