Kokenut Leijona-kasvo sai upean tunnustuksen Karjala-turnauksen alla – "Saa olla ylpeä"

Leijonien selkeästi kokeneeseen osastoon kuuluva Atte Ohtamaa sai jo tämän kauden toisen kapteeninimityksensä, kun hänelle lyötiin C-merkki rintaan Karjala-turnaukseen. Ohtamaa on noussut monella tapaa pitkän linjan Leijona-kävijän Lasse Kukkosen manttelinperijäksi.

Ohtamaa palasi keväällä takaisin Ouluun ja Kärppiin usean vuoden KHL-vierailun jälkeen.

Paluun yhteydessä pitkään Kärppien kipparina toiminut Kukkonen ojensi kapteenin aseman Ohtamaalle.

Samainen ilmiö on osaltaan toistumassa myös Leijonissa. Kukkonen ehti olla monissa turnauksissa Leijonien kippari. Nyt kyseistä viittaa istutetaan Ohtamaan hartioille.

– Oli, totta kai, hienoa kunnia saada C-merkki rintaan, Ohtamaa myönsi leveän hymyn kera MTV Sportille.

31-vuotias Ohtamaa pelasi ensimmäiset ottelut Leijonissa kaudella 2012-13. Tästä lähtien hän on kuulunut A-maajoukkueen vakiokalustoon.

– Ylipäätänsä on aina ilo päästä edustamaan Leijonia. Kyllä tässä saa olla ylpeä ja nöyrä. Ylipäätänsä iloitaan siitä, että saadaan olla koko porukka täällä ja saadaan kantaa tätä paitaa, Ohtamaa sanoi ja tunnusteli ilmeeltään uudistunutta Leijonien paitaa.

Ohtamaa teki debyyttinsä A-maajoukkuekapteenina torstaina Venäjää vastaan. Itse ottelusta Leijonat poistui 0-3-tappio niskassaan. Tästä huolimatta kapteeni-Ohtamaa piti leuan pystyssä.

– Varsinkin toinen erä oli todella hyvää pelaamista meiltä. Loimme ihan riittävästi paikkoja. Emme vain saaneet niistä sisään, emmekä päässeet sitä kautta peliin mukaan, Ohtamaa mietti.

Leijonilla on ohjelmassa vielä lauantaina Tshekki-ottelu ja sunnuntaina perinteinen isänpäivänkamppailu Ruotsia vastaan.

– Haetaan sitä, että uskalletaan heittäytyä pelille. Lähdetään onnistumaan. Tässä avauspelissä oli paljon hyviä elementtejä – otetaan ne mukaan. Uskon, että meillä on varmasti vähän rennompi fiilis lähteä noihin seuraaviin taistoihin. Tämä oli kuitenkin kauden ensimmäinen peli Leijonien kanssa. Saimme tästä sen yhteisen kokemuksen. Nyt pitää vain ottaa viiveitä pois seuraavaan peliin. Olen varma, että tulosta tulee vielä, Ohtamaa uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat