Mainos

Kokemus muokkaa nuorisoleirien turvajärjestelyjä

– Kun Suomessa järjestetään seuraavan kerran partiolaisten suurleiri, niin ulkoisen väkivallan uhka otetaan huomioon, arvioi Suomen Partiolaisten viimevuotisen Kilke-suurleirin johtanut Juha Lehto.

Lehto ei silti kannata aseellista vartiointia.

– Aseiden läsnäolo vain lisää väkivallan mahdollisuutta, hän sanoo.

Kilke-leiriin osallistui 10500 partiolaista viime kesänä Evolla. Silloin suurimmaksi turvallisuusuhaksi arvioitiin maastopalo ja toisiksi pahimpana pidettiin hygienian pettämisestä johtuvaa epidemiaa.

– Silloin etukäteisarvioinneissa ei edes mietitty ulkoisen väkivallan mahdollisuutta. Mutta uusista tilanteista opitaan vastaisuuden varalle, sanoo Lehto.

– Näin kävi esimerksi Padasjoella 2004, kun suunnaton vedenpaisumus häiritsi leiriä. Siksi viimevuotisen Kilke-leirin turvallisuusjärjestelyissä tulva otettiin huomioon. Kilke säästyi viime kesän kovilta ukkosmyrskyiltä, mutta niiden mahdollisuus otetaan jatkossa lukuun ja niiden varalle laaditaan toimintasuunnitelma.

– Jokainen yksittäinen tapaus nostaa turvallisuusjohtamisen ja pelastusjohtamisen tasoa. Padasjoen Tarus-leirin tulvakokemus vaikutti Evon Kilke-leiriin ja varmasti tämä Norjan tapaus vaikuttaa taas tulevien suurleirien riski- ja uhkakartoituksiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja