Kokeile tätä kotona: Sieniä voi käyttää värjäykseen

Neuloja löytää parhaimmat ja kauneimmat värjäysaineet langoilleen luonnosta ja syksyisten sienimetsien kätköistä. Tutustu Villapallo-blogisti Pian vinkkeihin.

Näin Pia kertoo värjäyskokeilustaan:

"Se alkoi siitä, kun lähdin metsään ihan vain katselemaan mitä sieniä siellä oikein tänä syksynä kasvaakaan. Ja kasvoihan siellä vaikka mitä! En ole minään vuonna tainnut nähdä niin paljon sieniä kuin nyt. Lajien runsaus on valtava ihan pienelläkin alueella!"

"Aloin ensiksi kerätä punavyöseitikkejä, kun niitä oli paljon sammaleiden seassa. Tatit jätin nyt suosiolla metsään… Punavyöseitikkejä kertyi ihan kiva pussillinen. Toiselta alueelta otin sitten useampiakin lajeja, kuten kangasrouskuja (piti niitäkin kokeilla kun en ole niistä mitään infoa tainnut värikirjoista löytää), leppärouskuja (sama juttu, piti kokeilla) ja samettijalkoja ja viimeiseksi parhaat eli verihelttaseitikit!! Ja niitä oli paljon. Koko ajan sai kumarrella poimimaan ja kassi alkoi oikeasti tuntua painavalta kerätessä. Mökillä alkoivat sitten kattilat porista..."

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja