Mainos

Kokaiinin hinta noussut rajusti USA:ssa

Meksikon hallitus aloitti sodan maan huumekartelleja vastaan vuoden alussa. Tämän jälkeen kokaiinin hinta on lähes kaksinkertaistunut Yhdysvaltain markkinoilla.

Meksikon hallituksen vuoden alussa aloittama huumekartellien vastainen sota on nostanut rajusti kokaiinin hintaa Yhdysvalloissa. Meksikon korkeimman oikeusviranomaisen mukaan hinnan nousu on merkki siitä, että Yhdysvaltoihin kulkeutuu yhä vähemmän huumeita.

Kilo kokaiinia maksaa Yhdysvalloissa nyt lähes 30 000 dollaria, kun viime vuoden lopussa kilohinta oli noin 17 000. Meksiko on Etelä-Amerikasta Yhdysvaltoihin kuljetettavan kokaiinin tärkein salakuljetusreitti.

Myös huumeisiin liittyvät henkirikokset Meksikossa ovat vähentyneet alkuvuodesta. Esimerkiksi maaliskuussa niitä tapahtui viranomaisten laskujen mukaan 319 ja elokuussa enää 195.

Presidentti Felipe Calderon on lähettänyt tuhansittain joukkoja ja poliiseja taisteluihin huumejengejä vastaan tänä vuonna. Kartellien asemiehet ovat kostaneet iskuja ympäri Meksikoa. Viimeksi torstaina heidän luoteihinsa kuoli San Luis Potosin osavaltion poliisipäällikkö.

Meksikolaiskartellit hallitsevat kansainvälistä huumekauppaa. Kokaiinin lisäksi ne salakuljettavat muun muassa synteettisiä huumeita Aasiasta edelleen Euroopan markkinoille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.