Mainos

Kokaiinikeilapallot, Bandidoksen sinkoisku ja sotarikoksia – tällaisiakin muistoja on ehdokkailla

Eduskuntaan pyrkivien poliisien kertomukset uraltaan eivät ehkä ole ihan tyypillisimpiä eduskuntaehdokkaiden tarinoita.

Vinkkimiesten vaalitentissä MTV Vaalikuutiolla olivat tänään poliisit Juha Hakola (kok.),Kari Tolvanen (kok.) ja Thomas Elfgren (r.).

Tentin alkuun poliisit muistelivat uransa mieleenpainuvinta tapausta.

Kokoomuksen Juha Hakolan mieleen oli erityisesti painunut 90-luvun puolessa välissä paljastunut kokaiinin salakuljetustapaus.

– Suomeen tuli yli 40 kiloa raakaa kokaiinia, se löytyi SOK:n banaanivarastolta ja siellä oli muun muassa keilapalloihin kätketty raakaa kokaiinia, Hakola kertoo.

– Aluksi emme tienneet, mikä niiden keilapallojen funktio oli, mutta sitten kollega pyöritti palloa Pasilan poliisilaitoksen käytävillä ja se oli ihan epäkesko. Totesimme, että ehkä tämäkään ei ihan kuulu joukkoon ja sitten kun se KRP:n rikoslaboratoriossa avattiin, niin sieltä löytyi sisältä raakaa kokaiinia.

Kokoomuksen Kari Tolvasen mieleenpainuvin tapaus liittyy taas liivijengien välienselvittelyyn.

– Oli tämmöinen tapaus, että tuleva Bandidos ampui tulevien Helvetien enkelien päämajaan singolla Helsingin Tapulikaupungissa. Se oli mielenkiintoinen juttu siihen aikaan, kun  silloin nämä liivijengit olivat vähän tuntemattomampia, Tolvanen toteaa.

– Sitä vähän sitten möyhittiin enemmän ja saatiin selville se juttu: sinko löydettiin Ylästöstä Vantaanjoesta, tekijät saatiin linnaan. Se oli sikälikin mielenkiintoinen, koska samaan aikaan Pohjoismaissa oli sota näiden jengien välillä, ja etenkin Ruotsissa he ampuivat toisiaan singoilla paljon. Tämä oli ainoa sinkojuttu joka saatiin Pohjoismaissa selvitettyä.

Rkp:n ehdokas Thomas Elfgrenin mieleen oli puolestaan painunut niin isompia kansainvälisiä rikoksia kuin kaksi grammaa marihuanaakin.

– Ihan niin kuin kollegat tässä vieressä, niin sitä on kokenut vaikka mitä. Kun on ollut kansainvälisissä tehtävissä mukana, niin niistä ehkä merkittävimpinä mainittakoon sotarikokset Balkanilla ja kansanmurha Ruandassa, Elfgren luettelee kokemuksiaan Keskusrikospoliisissa.

– Mutta kun aloitin poliisina, olin mukana tekemässä huumetakavarikkoa, jossa saatiin kaksi grammaa marihuanaa viikon työn jälkeen takavarikkoon. Seuraava vähän isompi takavarikko, jossa olin mukana, oli 230 kiloa. Tämä vähän kertoo siitä muutoksesta meidän pitkän uran aikana.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.