Mainos

Koivumetsä Suomen paviljongin teemana Hannoverin maailmannäyttelyssä

Rakennusyhtiö Lemminkäinen rakentaa Suomen näyttelypaviljongin Hannoverissa ensi vuonna pidettävään Expo-maailmannäyttelyyn. Paviljongin teemana on tällä kertaa suomalainen koivumetsä, ja sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Sarlotta Narjus ja Antti-Matti Siikala.

Lemminkäinen johti jo paviljongin suunnittelua ja jatkaa nyt myös rakennusvaiheen urakoitsijana. Finpro eli entinen Ulkomaankauppaliitto ja Lemminkäinen-konserniin kuuluva Lemcon allekirjoittivat rakentamista koskevan urakanjohtosopimuksen tänään.

Rakennustyöt Hannoverissa alkavat vielä tämän kuun aikana. Koko urakan arvo on noin 30 miljoonaa markkaa. Hannoverin Expo avautuu ensi vuoden kesäkuun alussa ja on avoinna lokakuun loppuun. Suomen paviljonki jää näyttelyn jälkeen pysyväksi rakennukseksi Hannoverin itäiselle näyttelyalueelle.

Lemminkäisen mukaan paviljongin tavoitteena on esitellä suomalaisen arkkitehtuurin ja rakennustekniikan korkeaa tasoa ja sen toteutuksessa pyritään käyttämään suomalaisia suunnittelijoita, urakoitsijoita ja materiaalintoimittajia siinä määrin kuin se on mahdollista.

Ytimessä koivumetsä

Paviljonki on kaksirunkoinen rakennus, jonka ytimen muodostaa suomalainen koivumetsä. Rungot ovat 50 metrin pituisia ja 7,5 metriä leveitä, ja niiden välillä liikutaan kulkusiltoja pitkin 15 metrin levyisen koivikon läpi. Koko rakennuksen bruttopinta-ala on liki 2500 neliömetriä.

Rakennuksen julkisivuissa käytetään lämpökäsiteltyä puuta sekä vaativia lasirakenteita, joissa on silkkipainetut lasit. Kulkusilloissa ja päätyrakenteissa on suomalaista terästä. Talotekniikka perustuu kotimaiseen Thermonet-ratkaisuun ja myös hissit ovat suomalaista työtä.

Näyttelytilojen lisäksi nelikerroksiseen rakennukseen tulee mm. yleisöravintola ja saunaosasto sekä yritys- ja toimistotiloja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.