Mainos

Koivumäki ja Hagelstam tyytymättömiä lahjus-päätökseen

Myös apulaisjohtaja Koivumäki ja entinen liikenneosaston päällikkö Hagelstam ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä käräjäoikeuden päätökseen merenkulkulaitoksen lahjusjutussa.

Merenkulkulaitoksen apulaisjohtaja Eeropekka Koivumäki ja entinen liikenneosaston päällikkö Lennart Hagelstam ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä Helsingin käräjäoikeuden päätökseen merenkulkulaitoksen lahjusjutussa.

Tyytymättömyytensä ilmoittivat määräaikaan mennessä myös valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta, merenkulkulaitos ja varatuomari Jaakko Aaltola. Aaltolaa lukuunottamatta kaikkien tyytymättömyys koski koko päätöstä. Aaltola ilmoitti olevansa tyytymätön siihen, ettei häntä otettu jutussa asianomistajaksi.

Tyytymättömyyden ilmoittaminen mahdollistaa sen, että käräjäoikeuden päätöksestä voi valittaa hovioikeuteen.

Käräjäoikeus hylkäsi lahjusjutussa kaikki keskeiset syytteet. Hagelstam ja Koivumäki selvisivät sakkorangaistuksilla, jotka tulivat tuottamuksellisista virkavelvollisuuden rikkomisista. Pääjohtaja Kyösti Vesteristä ja ylijohtaja Heikki Muttilaista koskevat syytteet hylättiin kokonaan. Päätös syntyi harvinaisesti tasaäänin 3-3, jolloin syytetyille edullisempi kanta voittaa. Kaikki syytteiden hylkäämistä puoltaneet olivat lautamiehiä eli oikeuden maallikkojäseniä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.