Mainos

Koivu kukkii ennätysmäisesti tänä keväänä

Metsäntutkimuslaitos povaa lähes ennätysmäistä koivun kukintaa eteläiseen ja läntiseen Suomeen. Koivujen kukinta alkaa toukokuussa, mutta koivujen siitepölyä alkaa olla ilmassa maaliskuun lopulta lähtien.

Edellinen koivuallergikkoja vaivannut kukintakevät oli viisi vuotta sitten. Tutkija Tatu Hokkasen mukaan tästä keväästä tulee allergikoille vaikea, mutta ei aivan kevään 1993 veroista. Koivu kukkii runsaasti Uudenmaan, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Hämeen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana koivut ovat kukkineet vastaavalla tavalla vain kerran, vuonna 1993.

Pohjoisemmaksi siirryttäessä koivun kukintarunsaus heikkenee. Oulun läänissä kukinta on vielä melko runsasta, mutta Lapissa jo selvästi heikompaa. Koivun siemenet varisevat maahan loppukesällä kukintavuonna, mutta suurin osa siemenistä kehittyy taimiksi vasta seuraavan vuonna. Myös kuusen arvioidaan kukkivan runsaasti tänä keväänä Etelä- ja Keski-Suomessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.