Mainos

Koivisto: Natolla luultua pienemmät vaikutukset Baltiassa

Presidentti Mauno Koivisto arvioi, että Baltian maiden Natoon liittymisellä on ilmeisesti luultua pienemmät vaikutukset.
- Se, mitä Baltian maat ovat sieltä hakeneet, mahdollisesti ei toteudu. Ja ne pelot, että siitä syntyisi jotain uusia, erottavia linjoja eivät myöskään toteudu, Koivisto sanoi tänään radiouutisten Ykkösaamussa.

- Mitähän ne lienevät ne turvatakuut sellaisessa maailmassa, jota kohti tässä nyt ollaan menossa. Että tarkoittaako se sitä, että jokainen konflikti, pienikin konflikti, on turvatakuiden johdosta vaarassa kumuloitua, Koivisto kysyi.
Koiviston mielestä Suomessa on viisaasti seurattu, kuinka EU, EU:n yhteinen puolustus ja Nato kehittyvät. Hän korostaa, että Suomessa tulisi käydä asiasta kansalaiskeskustelua.

Alkukesän Irak-jupakassa Koivisto pitää auki olevana kysymyksenä sitä, paljastettiinko jokin suuri valtionsalaisuus.
- Jos tämän proseduurisotkun ohella kysytään tätä itse asiaa, niin minulle on jäänyt epäselväksi, paljastettiinko joku valtionsalaisuus, jota ei olisi saanut paljastaa.
- Se on selvää, että meillä kovin mielellään merkitään papereita salaiseksi siinä toivossa, että niitä luettaisiin, Koivisto vihjasi.

Koivisto on päinvastaista mieltä puhemies Paavo Lipposen kanssa siitä, että suomalaisilla olisi salauskollisuus Neuvostoliittoa kohtaan ja siitä johtuva kaunainen suhde Yhdysvaltoihin. Koiviston mukaan Yhdysvaltojen arvostelu on Suomessa pidättyväisempää kuin monissa Yhdysvaltojen liittolaismaissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.