Mainos

Koivisto kiistää nähneensä Stasi-listaa

Presidentti Koiviston toimista Stasi-listan yhteydessä on Ilta-Sanomien mukaan kanneltu oikeuskanslerille. Koivisto kiistää nähneensä Stasi-listan nimiä.

Presidentti Mauno Koiviston toimista niin sanotun Stasi-listan yhteydessä on tehty kantelu oikeuskanslerille, kertoo Ilta-Sanomat.

Oikeuskansleri Paavo Nikula ei halua vielä arvioida Koiviston toimien osuutta jupakassa.

Vuonna 1990 presidentti Koivisto ja Suojelupoliisin silloinen päällikkö Seppo Tiitinen saivat käyttöönsä yhden Stasi-listan ja sulkivat sen kassakaappiin.

Lista on noussut esiin professori Alpo Rusin vakoiluepäilyjen yhteydessä. Aamulehden ja Turun sanomien haastattelema presidentti Koivisto kiistää nähneensä Stasi-listan nimiä.

Koivisto ei myöskään kannata "Stasi-totuuskomission" perustamista. Koivisto suhtautuu Satakunnan Kansan, Aamulehden, Etelä-Suomen Sanomien ja Turun Sanomien haastattelussa kielteisesti siihen, että Suomeen perustettaisiin asiantuntijoiden elin selvittämään menneisyyden tapahtumia. -Ei. Ei. Ei, Koivisto kommentoi lyhyesti asiaa käydessään eilen eduskunnassa.

Professori Olli Rehn ehdotti viikonloppuna eräänlaista viisaiden komiteaa tutkimaan suojelupoliisin hallussa olevaa Stasi-epäiltyjen nimilistaa. Koivisto puolsi virkakaudellaan vuonna 1990 suojelupoliisin päällikön Seppo Tiitisen esitystä, että länsilähteistä saatu lista pantiin arkistoon.

Professori Olli Rehn on ihmetellyt, miksi supo ei tutki myös tämän listan vakoiluepäilyjä. Supon mukaan niin sanottu Tiitisen lista pitää sisällään vain epämääräistä vihjetietoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.