Mainos

Koivisto arvostelee Kekkosen arkiston käyttöä

Presidentti Mauno Koivisto arvostelee edeltäjänsä presidentti Urho Kekkosen arkiston käytön rajoittamista. Koivisto sanoi uuden kirjansa Liikkeen suunta julkistamistilaisuudessa, että Kekkosen arkisto ei ole kokonaisuudessaan ollut vapaasti hänen käytettävissään.

Kekkosen arkisto on Orimattilassa sijaitsevan Tasavallan presidentin arkistosäätiön hallussa. Arkiston käyttöä valvoo Matti Kekkonen.

Toimintaansa mm. pääministerikautenaan kuvaavan kirjansa esipuheessa Koivisto toteaa, että hänen piti presidenttikautensa alussa hoitaa valtakunnan asioita tietämättä, mitä kaikkea Kekkonen oli puhunut ulkovaltojen edustajien kanssa. Julkistamistilaisuudessa Koivisto sanoi, että osoittautui, etteivät arkistot olleet valtakunnan asioiden hoidon kannalta välttämättömät, mutta historiankirjoituksen kannalta kyllä.

Koivisto viittasi siihen, että hän 1960-luvun lopulla pääministerinä ollessaan ei mm. tiennyt Kekkosen neuvotteluista aluevaihdoista Neuvostoliiton kanssa. Neuvottelut tulivat julki dosentti Juhani Suomen Kekkos-elämänkerran myötä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.