Mainos

Koirien hoidosta 25 000 euron lasku - poliisi ja kunta käräjille

Jyväskylän käräjäoikeudessa puidaan kevään aikana koirien hoidosta koituneesta laskusta leimahtanutta riitaa. Asiasta kertoo Laukaa-Konnevesi -lehti.

Laukaan kunta on haastanut käräjille Länsi-Suomen lääninhallituksen poliisiosaston kiistassa, joka koskee kahden eläinsuojelulain nojalla talteenotetun koiran hoidosta aiheutunutta 25 000 euron laskua. Laskun maksajasta on taisteltu kahden vuoden ajan, jolloin maksu on kerryttänyt viivästyskorkoa runsaat pari tuhatta euroa. Alunperin Länsi-Suomen poliisiosastolle lähetetyn laskun summa oli 22 700 euroa.

Riita syntyi, kun poliisi otti talteen läänineläinlääkärin ohjeistuksesta kaksi sekarotuista koiranpentua ja vei ne ohjeiden mukaan talteenotettujen koirien hoitolaan.

Ongelmana on se, että asioiden edetessä laskun maksaja jäi epäselväksi. Poliisin mukaan se ei ole luvannut, että valtio hoitaisi kustannukset ja vastaavasti Laukaan kunta kieltäytyy maksamasta laskua.

Asiassa on yritetty hieroa sopua jo useaan otteeseen, mutta turhaan.

- Oikeuskäsittely olisi syytä pitää mahdollisimman pian, koska summa kasvaa koko ajan korkoa, tuskailee Laukaan johtava terveystarkastaja Jukka Lappalainen Laukaa-Konnevesi -lehdessä.

- Tämä on kaiken kaikkiaan merkillisin ja kummallisin tapaus, jossa olen pitkän virkauran aikana ollut mukana, hän huokaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.