Mainos

Koiratappelut yhä yleisempiä Yhdysvalloissa

Tappeluissa koirat pakotetaan taistelemaan keskenään. Usein hävinnyt koira menehtyy vammoihinsa tai se lopetetaan. Tappeluihin liittyy usein laitonta vedonlyöntiä ja järjestäytynyttä rikollisuutta.

Koiratappelut on kielletty ankarasti Yhdysvalloissa, mutta siitä huolimatta niitä harrastetaan yleisesti. Maassa on arviolta yli 40 000 ammattimaista koiratappeluiden järjestäjää ja ainakin satatuhatta harrastajaa.

Julmassa ja verisessä harrastuksessa taistelukoirat pakotetaan tappelemaan keskenään. Usein hävinnyt koira menehtyy vammoihinsa tai se lopetetaan.

Yhdysvalloissa joudutaan lopettamaan uskomaton määrä koiria koirataistelujen vuoksi. Vuosittain maassa lopetetaan kaikkiaan 1,4 miljoonaa koiraa, joista arviolta arviolta puolet on taistelukoiria.

- Niitä ei voi adoptoida, selitti eläinlääkäri Lauren Adams CNN-uutisille.

Tappelemaan treenatut koirat eivät sovi lemmikeiksi.

- On hyvin vaikeaa kouluttaa ne uudelleen sen jälkeen, kun niistä on tehty tappajia, selitti puolestaan Yhdysvaltain eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Wayne Pacelle CNN:lle.

Ankarasti kielletty

Koiratappelut nousivat otsikoihin Yhdysvalloissa loppusyksystä, kun yksi maan kuuluisimmista jalkapallosankareista kärähti laittomista koiratappeluista. Atlanta Falcons -jalkapallojoukkueeseen kuuluva Michael Vic oli ylläpitänyt koiratarhaa, jossa oli ainakin viisikymmentä taistelemaan opetettua koiraa.

Koiratappelujen järjestämisestä rangaistaan nykyään varsin ankarasti. Siitä voi rapsahtaa vuosia vankeutta ja tuhansien dollareiden sakkorangaistus. Tosin rangaistuksen ankaruus vaihtelee osavaltiosta riippuen.

Tappeluihin kytkeytyy yleensä koirien rääkkäämisen lisäksi laitonta vedonlyöntiä ja järjestäytynyttä rikollisuutta. Niihin liittyvät myös koiravarkaudet: varsin usein taistelukoirien harjoitusvastustajiksi käytetään varastettuja lemmikkikoiria.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja