Mainos

Koiratappeluista tuomitun tilalta löytyi iso määrä koiria

Veristen koiratappeluiden järjestämisestä tuomitun miehen tilalta on löytynyt useita koiria.

Forssan poliisi epäilee, että mies on rikkonut hänelle määrättyä koiranpitokieltoa. Juttua tutkitaan eläinsuojelurikkomuksena.

Asia paljastui tämän viikon tiistaina yllätystarkastuksessa, jossa oli mukana poliisi ja läänineläinlääkäri. Poliisin mukaan koiria löytyi 14, joista ainakin osa on pitbull-tyyppisiä.

Toistaiseksi poliisin tiedossa ei ole seikkoja, jotka viittaisivat uusiin koiratappeluihin. Eläimiä ei ole ainakaan vielä viety pois.

- Meillä on epäselvyyttä omistussuhteista eli kenen ne koirat ovat, kertoo rikoskomisario Tomi Repo.

Mahdollisille koiranomistajille on varattu tilaisuus hakea lemmikkinsä pois ennen kuin viranomaiset ryhtyvät jatkotoimiin.

- Kyse on sellaisesta määrästä (koiria), ettei meillä on mahdollisuutta sijoittaa niitä tällä hetkellä mihinkään.

Epäilty mies on sitä mieltä, ettei 14 koiran lauma ole hänen.

- Ei ainakaan kaikki, rikoskomisario muotoilee.

Käräjäoikeus langetti vankeutta

Forssan käräjäoikeus tuomitsi koiratappelujutussa helmikuussa kolme miestä vankeusrangaistuksiin. Yhdelle lankesi kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta ja kaksi muuta, nyt mainittu mies mukaan lukien, sai puoli vuotta ehdollista. Miehet määrättiin viideksi vuodeksi koiranpitokieltoon ja menettämään koiransa valtiolle.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitut pitivät viime vuonna Ypäjällä koiratappelupäivän, jonka aikana järjestettiin kuusi kahden koiran yhteenottoa. Tappelevat koirat olivat pitbullterrierejä tai niitä muistuttavia koiria.

Brittiläisten toimittajien salaa kuvaamista otteluvideoista näkyi, kuinka tappeluareenan seinät muuttuivat ottelu ottelulta verisemmiksi.

Yksi koiratappeluista kesti 45 minuuttia. Toinen koirista oli sen jäljiltä hyvin huonossa kunnossa, ja se lopetettiin eläinsuojelulain vastaisesti.

Koirien löytymisestä tilalta kertoi tänään Forssan lehti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.