Mainos

Koirat järkyttävän rituaalin kohteina Bulgariassa

Bulgarian pääministeri Boyko Borisov on tuominnut eläinaktivistien helpotukseksi ikivanhan rituaalin, jossa koirat joutuvat julmalla tavalla välikappaleiksi pahojen henkien torjunnassa.

”Koirien pyörimisrituaaliksi” kutsutussa tapahtumassa pitkä köysi pyöritetään tiukasti eläimen ympärille useille kierroksille. Tämän jälkeen koira pudotetaan jyrkänteeltä alas jokeen niin, että eläin purkautuu köydestä ilmassa rajusti pyörien. Kun koira putoaa jokeen, on se vapaa köydestä, mutta eläin hukkuu usein, sillä se menettää ilmassa pyöriessään suuntavaistonsa.

Rituaalin tarkoituksena on häätää pahat henget pois kevään kynnyksellä. Yleinen uskomus on, että mitä rajummin koira pyörii ulos köydestä, sitä parempi tuleva vuosi on kylälle. Rituaalia harjoitetaan lähinnä Kaakkois-Bulgarian pienissä kylissä, kirjoittaa uutistoimisto AFP.

Bulgarian parlamentti hyväksyi hiljattain esityksen, jonka mukaan eläinrääkkäyksestä saa vastaisuudessa kovemmat rangaistukset. Maksimirangaistus eläimeen kohdistuvasta rääkkäyksestä on uuden esityksen myötä viisi vuotta vankeutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.