Mainos

Koirankakasta ongelma Kiinassa

Kiinan talouskasvu ja kotitalouksien vaurastuminen ovat johtaneet lemmikkibuumiin ja sitä myötä uuteen ongelmaan maan kaupungeissa. Länsimaisten trendien vaikuttamina kiinalaiset ovat hankkineet koteihinsa erityisesti koiria.

- Ihmiset ottavat lemmikkejä, mutta eivät tiedä miten niitä pitää kasvattaa, tuskailee Shanghain yliopiston sosiologi Hu Shengseng.

Esimerkiksi Shangaissa kaupunkilaisten huolena on nyt lisääntyvät koirien jätökset kaduilla ja puistoissa. Tuoreen tutkimuksen mukaan shanghailaisia ärsyttää tällä hetkellä eniten nimenomaan kaduille pissailevat ja ulostavat koirat. Omistajia muistutellaan kyltein ja jopa lemmikkivessoin yleisen hyvinvoinnin pelastamiseksi.

Shanghain naapurissa Guangzhoun kaupungissa ollaan menty jopa niin pitkälle, että heinäkuun alusta lähtien kaupungissa on noudatettu yhden koiran politiikkaa.

- Ihmiset kyllä tiedostavat, etteivät koirat saisi pissailla ja ulostaa minne sattuu. He vain eivät tiedä, kuinka kouluttaa koirat jättämään huonot tapansa, sanoo koirankouluttaja Sun Ruowang.

Kiinassa uskotaan, että koirabuumin yksi syy on myös maan yhden lapsen politiikka. Kun lapsia ei saa hankkia yhtä enempää, otetaan tilalle koiria.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.