Mainos

Koirankakan siivouksesta tuli menestyvä bisnes USA:ssa

Amerikkalaisten rakkaus lemmikkeihin tuottaa mitä luovimpia liikeideoita. Yksi niistä on koirien jätösten siivoaminen omistajien puolesta.

Oletko kyllästynyt poimimaan pökäleet itse pihaltasi? Ei huolta: asialle omistautunut yritys tekee sen puolestasi.

Koirankakkaa kerääviä yrityksiä on jo kymmeniä ympäri maata, ja uusia syntyy kaiken aikaa. Firmat lupaavat hoitaa kaikenkokoiset ulkoalueet takapihoista maatiloihin ja koirapuistoihin.

– On vaikea antaa arviota näkemättä pihaa, mutta pienehkön omakotitalon piha-alue voi hoitua jopa vain 15 dollarilla viikossa, jos koiria on vain yksi, kertoo Arnie Noles marylandilaisesta siivousyrityksestä.

Hinta riippuu myös koiran koosta ja pihan laajuudesta.

Tonneittain kakkaa päivässä

Yhdysvalloissa on arviolta 75 miljoonaa lemmikkikoiraa. Runsaat 60 prosenttia amerikkalaista omistaa joko kissan tai koiran.

Koirien jätöksiä siivoava Doody Calls -firma on laskenut, että yhteisö, jossa on 12 000 koiraa, voi tuottaa kiinteää kakkajätettä yli 2000 kiloa päivässä.

Monet taloyhtiöt uhkaavat jopa satojen dollareiden sakoilla niitä, jotka eivät korjaa lemmikkinsä jätöksiä. Uhkaukset toteutuvat kuitenkin varsin harvoin. Naapurisopu nitisee liitoksissaan, kun omalta pihanurmelta löytyy toistuvasti vieraan koiran läjä.

Doody Calls -yhtiön mukaan pihanurmikolla muhiva koirankakka sisältää paljon ihmisille vaarallisia taudinaiheuttajia ja vesistöihin huuhtoutuvista ulostebakteereista parikymmentä prosenttia on peräisin koirista.

– Muistakaa, että jokainen gramma koirankakkaa sisältää jopa 23 miljoonaa haitallista bakteeria, yhtiö mainostaa.

Koirankakan keruuseen on kehitetty erilaisia vempeleitä, jotta omistajan ei tarvitse kyykistyä ja kaapata jätöstä muovipussiin.

Yksi virityksistä on koiralle puettavat valjaat, joihin voi sujauttaa hännän alle kätevästi kakkapussin. Kun koira on tehnyt tarpeensa, pussin täytteineen saa napattua pois ja suljettua pussiin valmiiksi kiinnitetyistä kiristysnaruista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.