Mainos

Koiramatkustajan, terapian ja kadonneen hammasharjankin voi vakuuttaa

Koira- tai kissamatkustajan voi vakuuttaa kolarin varalta. Kriisiturvavakuutuksesta voit itse saada psykologin terapiaa kolarin jälkeen.

Pysäköintiturva korvaa, jos autosi kolhija on häipynyt paikalta. Ja jos matkatavarat katoavat, jo kahden tunnin jälkeen voit ostaa vakuutusyhtiön piikkiin hammasharjan ja puhtaat pikkuhousut.

Uusilla vakuutuksilla tai vakuutuksien lisäturvalla voi varautua nykyään vaikka mihin.

Laajaan autovakuutukseen liitettävä pysäköintiturva korvaa, jos autoasi kolhitaan parkkihallissa ja tekijä häipyy. Esimerkiksi tuulilasin voi vakuuttaa vielä erikseen.

Lemmikkiturvasta puolestaan maksetaan eläinlääkärikuluja, jos perheen koira tai kissa joutuu liikenneonnettomuuteen auton kyydissä eli matkustajana. Koiran emäntä tai isäntä voi taas saada kriisiturvavakuutuksesta psykologin tai lääkärin terapiaa kymmenen kertaa onnettomuuden jälkeen.

Matkatavaravakuutus voi puolestaan olla niin kattava, että jos matkatavarat ovat myöhässä menomatkalla "vain" kaksi tuntia, voit ostaa välttämättömyystarvikkeita heti 85 eurolla.

Vakuutusyhtiöistä vakuutetaan, että vakuutuksille löytyy ostajia: esimerkiksi rakkaille lemmikeille halutaan parasta mahdollista.

Tuoteseloste pitää lukea

Asiantuntija kehottaa miettimään omia yksilöllisiä vakuutustarpeitaan.

– Vakuutuksia tutkittaessa ja harkittaessa tuoteseloste on avainasemassa. Siinä kerrotaan vakuutuksen keskeinen sisältö selkeällä tavalla. Siinä ovat myös olennaiset rajoitukset. Vakuutusehdot ovat sitten monimutkaisempaa sopimustekstiä, osin lakitekstiäkin, neuvoo jaostopäällikkö Tuomas Korkeamäki Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finesta.

Vakuutusviidakossa ei tarvitse olla siis juristi, mutta aikaa ja vaivaa perehtymiseen pitää varata. Finen sivulle on myös kerätty vakuutusvertailuja helpottamaan valintaa.

Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan tulee vuosittain 7 000 - 8 000 tiedustelua vakuutuksista. Vakuutuslautakunta antoi viime vuonna 700 ratkaisusuositusta riitaisista vakuutustapauksista.

Riitaa eniten vesivahingoista ja lääketieteestä

Yleisimmin riidellään kotivakuutuksien vesivahingoista ja yksityistapaturmavakuutuksien lääketieteellisistä syistä.

– Jo pidemmän aikaa kolmasosa on muuttunut valittajan eduksi eli lautakunta on suositellut vakuutusyhtiötä maksamaan korvausta, Korkeamäki kertoo.

Finanssialan Keskusliiton mukaan yli puolet suomalaisista pitää vapaaehtoisia vakuutuksia välttämättöminä sosiaaliturvan täydentämiseksi. Yleisin vapaaehtoisista vakuutuksista on kuitenkin kotivakuutus.

Katso Varpu Helpisen juttu (Seitsemän uutiset 17.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.