Mainos

Koillissanomat säilyi syytteittä doping-jutussa

Kuusamon kihlakunnan johtava kihlakunnansyyttäjä Eero Pirinen ei nosta syytettä Koillissanomat -lehden päätoimittajaa vastaan STT:n hiihtäjä Jari Räsästä koskevan doping-uutisen julkaisemisesta. Syyttäjän mukaan päätoimittaja Pertti Kokko on syyllistynyt painovapauden tuottamukselliseen väärinkäyttöön salliessaan doping-uutisen julkaisemisen Koillissanomissa.

Syyttämiseen ei ole kuitenkaan aihetta, koska rikoksesta ei ole odotettavissa ankarampaa rangaistusta kuin sakkoa. Perusteluiden mukaan rikosta on pidettävä kokonaisuutta arvostellen vähäisenä, koska julkaistu kirjoitus on perustunut STT:n välittämään uutiseen. Syyttämättäjättämisen perusteina mainitaan vielä se, että STT:n maine yleensä luotettavana uutistoimistona on vaikuttanut päätoimittajan suhtautumiseen uutisen sisältöön ja sen todenperäisyyden arviointiin.

Aiemmin syksyllä valtionsyyttäjä Jorma Kalske päätyi omassa syyteharkinnassaan olemaan syyttämättä vastaavan uutisen julkaissutta Itä-Häme -lehden päätoimittajaa. Asianomistaja Jari Räsänen teki pariakymmentä lehteä vastaan rikosilmoituksen STT:n doping-uutisen julkaisemisesta. Syyttämättäjättämispäätöksiä eri STT:n asiakaslehtien päätoimittajien osalta on tehty jo noin kymmenkunta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.