Mainos

Kohutun luetteloyhtiö Directan Avainlippu evättiin

Avainlippua valvoo Suomalaisen työn liitto

Kohutun hakemisto- ja yhteystietopalveluita tuottavan Directa Oy:n Avainlippu-tunnus on peruutettu. Avainlipun käyttöä valvova Suomalaisen työn liiton alkuperämerkkitoimikunta päätti asiasta joulun alla.

Alkuperämerkkitoimikunnan päätös syntyi yksimielisesti keskuskauppakamarin Directalle antamaan tuomion jälkeen. Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta kertoi joulukuun alussa, että se pitää Directan markkinointitapaa hyvän liiketavan vastaisena.

Tunnettu Avainlippu-merkki kertoo kuluttajalle tuotteen tai palvelun kotimaisuudesta, laadusta ja vastuullisuudesta. Avainlipun käyttöoikeus voidaan peruuttaa, jos sen kantaja rikkoo lakia tai hyvää tapaa.

- Keskuskauppakamarin päätöksen jälkeen hyvä tapa todettiin rikotuksi. He eivät sitoutuneet noudattamaan Avainlipun ehtoja, kertoo Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Lars Collin.

Alkuperämerkkitoimikunta ilmoittaa lipun peruuttamisesta Directalle kirjeitse. Directa on käyttänyt Avainlippu-tunnusta muun muassa asiakkaan ja yhtiön välisissä sopimuspapereissa sekä hakemistopalvelu 020300200.com -internetsivuilla.

Tätä ennen Avainlippu-merkin käyttöoikeus on poistettu kerran aikaisemmin.

- Tämä on harmillista, mutta silloin kuin näin on, toimitaan näin, Collin kertoo.

Suomalaisen työn liitto kertoi jo kesäkuussa seuraavansa tarkasti Directan ympärillä vellovaa keskustelua. MTV:n uutiset kertoi juhannuksen tienoilla pienyrittäjien luetteloyhtiön kanssa kokemista epäselvyyksistä.

Yhtiön laskutusmenettely ja markkinointi ylittivät satojen yrittäjien sietokyvyn ja he tekivät yhtiön toiminnasta rikosilmoituksen poliisille.

Elokuussa poliisi aloitti esitutkinnan Directan toiminnasta. Se epäilee internetissä toimivan luettelofirman syyllistyneen törkeään petokseen ja markkinointirikokseen. Poliisi on esitutkinnassa lähettänyt asiaa koskevan kyselyn laajalle yrittäjäkunnalle. Esitutkinnan on määrä valmistua lähiaikoina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.