Mainos

Kohutun kirjasarjan kirjoittaja puolustautuu: Kirjani ovat auttaneet naisia löytämään seksuaalisuutensa

Kohutun 50 Shades og Grey -sarjan kirjoittaja puolustautuu: "Kirjani ovat auttaneet naisia löytämään seksuaalisuutensa"

Brittiläinen tv-tuottaja ryhtyi kirjoittamaan nettikirjaa, joka sai hetkessä kymmeniä miljoonia naislukijoita. Nyt E L James on maailman suosituimpia kirjailijoita, vaikka ammattikriitikot ovat suorastaan murskanneet hänen romaaninsa.

E L Jamesin eroottisia romaaneja on kolmessa vuodessa myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. 50 Shades of Grey -sarja on jo myyntiluvuissa ohittanut supersuositut Harry Potterit.

Kaikki alkoi ensimmäisen kirjan levityksestä sähköisessä muodossa verkkokaupassa. Vasta sitten syntyivät painetut versiot.

- Halusin saada sen kirjahyllyihin, ja olin siitä aivan innoissani. Kaikki sen jälkeen on ollut aivan uskomatonta, James sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

Kolmiosainen kirjasarja on täynnä sado-masokismia ja se tihkuu seksiä. Jamesia on myös moitittu naisen alistamisesta ja halventamisesta. Mutta kirjojen lukijat ovat enimmäkseen naisia.

- On hienoa että kirjani ovat auttaneet naisia löytämään seksuaalisuutensa ja keskustelemaan siitä partnereidensa ja muiden naisten kanssa. He ovat oppineet kokeilemaan uusia asioita. En tajua miten tämä halventaisi naisia, James puolustautuu.

Kiinnostava on myös se tapa, miten teosten myynti lähti käyntiin, sillä taustalla ei ollut massiivista markkinointi- ja myyntiorganisaatiota.

- Ei todellakaan. Tämähän on koko se juttu. Ihmiset puhuivat siitä, naiset lukivat niitä ja kertoivat eteenpäin. Sen jälkeen media kiinnostui aiheesta, James sanoo.

Jamesin romaaneja on käännetty jo yli 40 kielelle. Nyt on kiire myydä, mutta sormet syyhyävät jo uuden osan kirjoittamiseksi kunhan siihen vapautuu aikaa.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu Tukholmasta (Seitsemän uutiset 16.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.