Mainos

Kohutun heterokampanjan järjestäjät: Miksei osata keskustella avoimesti?

Älä alistu -heterokampanjan järjestäjät puolustavat paljon arvostelua saanutta toimintaansa. Järjestäjät toivovat keskustelua kirkolle arasta aiheesta ja perustelevat kampanjaa oikeudella sananvapauteen.

Nettikampanja on poikinut kirkosta eroamisia ja saanut voimakasta arvostelua muun muassa arkkipiispalta.

Kuuden kristillisen järjestön toteuttamassa Älä alistu -nettikampanjassa kehotetaan pohtimaan omaa seksuaalista suuntautumista Raamatun näkökulmasta. Kampanja korostaa seksin kuuluvan vain miehen ja naisen väliseen suhteeseen.

Arkkipiispa Kari Mäkinen kehotti eilen lopettamaan kampanjan. Arkkipiispa myös vihjasi, että kirkko saattaa leikata avustuksiaan kyseisen kampanjan järjestäjiltä.

Yksi kampanjan järjestäjistä on Kansanlähetys. Sen lähetysjohtaja Timo Rämä ihmettelee, miksei asiasta osata käydä avointa keskustelua

— Tällaisestakin asiasta voisi huomattavasti matalammalla tunnetasolla ja ihan asiallisesti keskustella, sanoo Rämä.

Hän pitää arkkipiispa Kari Mäkisen kritiikkiä hyvin yksipuolisena kirkon näkemyksenä. Rämä arvostelee arkkipiispan aikeita leikata kirkon avustuksia kampanjan järjestäjiltä.

— Pahalta tuntuu, että vakaumuksen ja mielipiteiden takia aletaan kiristää rahalla.

Timo Rämän mukaan arkkipiispan kriittinen kanta kampanjaa kohtaan edustaa vain yhtä näkemystä kirkossa. Rämän mukaan esimerkiksi kirkolliskokouksessa on myös paljon konservatiivisempia ajattelua.

— Minusta arkkipiispan näkemys ei vastaa kirkolliskokouksen kokonaisuutta. Totta on kuitenkin se, että kirkon sisällä äärilaidat näyttävät voimistuvan. Toivon, että kirkossa kuitenkin pysyttäisiin sen keskeisen sanoman äärellä eivätkä kaikki voimavarat menisi tähän pientä vähemmistöä koskevaan asiaan.

Helsingin Sanomissa tutkija Sari Roman-Lagerspetz arvioi, että Älä alistu -kampanja voisi olla konservatiivisten järjestöjen kosto liberaaliksi muuttuvalle kirkolle.

— Se on uskomatonta mielikuvituksen lentoa. Näköjään kaikenlaisia teorioita voidaan keksiä. Tämä on nuorten Nuotta-median ideoiman kampanja eikä mikään salaliitto, Rämä sanoo

Kampanjan käynnistymisen jälkeen kirkosta on eronnut eroakirkosta.fi -sivuston kautta yli 3300 ihmistä. Kampanjan järjestäjät sanovat surevansa joukkopakoa kirkosta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.