Mainos

Kohutun eläintarhan johtaja jättää työnsä Ruotsissa

Eskilstunan eläintarhan johtaja Helena Olsson jättää työnsä.

– Olen sopinut Helenan kanssa, että hänet vapautetaan työstään siihen asti, kunnes kaikki mediassa esitetyt väitteet eläinten huonosta kohtelusta saadaan tutkittua, sanoi Eskilstunan eläintarhan toimitusjohtaja Torbjörn Bergvall perjantaina.

Ruotsissa on noussut kova kohu eläintarhan tavasta hoitaa suojattejaan. Ruotsin tv4 uutisoi, että eläintarhan eläimiä on lopetettu uusien tulokkaiden tieltä ja että osa niistä on ollut aliravittuja ja elänyt kehnoissa oloissa.

Johtaja Olssonin paljastettiin valehdelleen eläintarhaa tutkineessa tv-ohjelmassa, jossa hän väitti useiden lopetettujen eläinten kuolleen vanhuuteen. Hän myös sanoi, että osa Eskilstunan antiloopeista oli siirretty muualle, vaikka todellisuudessa ne oli lopetettu ja säilötty pakastimeen.

Puiston kylmäkaapista on löydetty useita kuolleiden eläinten ruumiita, joita on tutkimusten mukaan säilytetty kaapissa useita vuosia.

– Teemme heti laadunvarmistustutkimuksen puistossa ja tyhjennämme pakastimen kaikista kuolleista eläimistä, toimitusjohtaja Bergvall vakuutti.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu (Kymmenen uutiset 19.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.