Mainos

Kohusaarnaaja lupaa ihmeitä – puhuu tänään Olympiastadionilla

Hurmoshenkisistä saarnoistaan tunnettu yhdysvaltalainen evankelista David Herzog esiintyy tänään ja huomenna Helsingin Olympiastadionilla. 

Yleisötavoite on kova, sillä tapahtumakoordinaattori Kari Kärkkäisen mukaan järjestäjät toivovat paikalle 15 000–25 000 ihmistä. 

Herzogia on kritisoitu voimakkaasti. Hän väittää saarnoissaan muun muassa parantaneensa syöpäkasvaimia, kasvattaneensa kultahampaita ihmisten suuhun ja pystyvänsä herättämään kuolleita. 

Piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen sanoo suhtauvansa Herzogiin kriittisesti muttei kokonaan tyrmää häntä. 

– Totta kai ihmisillä on monenlaista hätää ja monenlaista ahdistusta. Ihminen, jolla on hyvin vaikea elämäntilanne ja sairauksia, etsii apua ihan mistä tahansa. Silloin katteettomat lupaukset ovat vaarallisia. Mutta samaan aikaan on tärkeää muistaa, että on ihmisiä, jotka kokevat saaneensa avun esimerkiksi Herzogin kaltaisilta saarnaajilta, Komulainen sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Komulaisen mukaan Herzogin ihmeitä korostava tyyli tuntuu luterilaisesta näkökulmasta vieraalta. 

– Hänen edustamansa ihmeet ovat aika triviaaleja ja hän lupaa hyvin paljon. Eräässäkin videossa hän suorastaan huutaa, että epäusko horjukoon, hampaat oietkoon. Kultahammasihmeissä liikutaan sellaisessa maastossa, joka ei vaikuta kovin raamatulliselta ja terveesti kristilliseltä.

Yhdysvaltalaissaarnaajan tilaisuuden organisoi Good News For Everyone -niminen järjestö. Komulaisen mielestä järjestön olisi pitänyt tutkia tarkemmin Herzogin taustat ennen päätöstä stadionkeikan järjestämisestä. 

– Jos itse olisin päättämässä tällaisen tilaisuuden järjestämisestä, olisin todella kriittinen. Pointtina on se, että Herzogin tyyli ja sisältö menevät sellaiseen suuntaan, joka ei ole tasapainoista koko elämän kannalta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.