Mainos

Kohunäyttely "Ecce homo" avautuu yleisölle

Kohuttu ruotsalainen valokuvanäyttely, jossa kuvataan Jeesusta homojen seurassa, esitellään tänään myös suomalaisyleisölle. Elisabeth Olssonin näyttely sai ankaraa vastustusta ruotsissa, ja samanlainen kritiikki odottaa Suomessakin. Muun muassa joukko kansanedustajia on jo vaatinut sen kieltämistä.

Ecce homo, katso ihmistä!, lausui Pilatus yrittäessään välttyä tuomitsemasta Jeesusta kuolemaan. Pilatus piti Jeesusta syyttömänä, mutta taipui kansan tuomion edessä. Ruotsalainen valokuvataiteilija Elisabeth Olsson on pari viimeistä vuotta yrittänyt väistellä tuomion miekkoja. Olsson on kertonut olevansa lähinnä järkyttynyt näiden kuvien aiheuttamista protesteista. Olsson sanoo olevansa kristitty, joka teki näyttelyn aidsiin kuolleiden homo-ystäviensä muistolle. On selvää, että pohjoismaisessa ilmapiirissä suurin osa ihmisistä hyväksyy näyttelyn, mutta uutinenhan on se vastustava vähemmistö. Toimi Kankaanniemi kokosi nimilistaa näyttelyn kieltämiseksi, eikä armoa heru vieläkään.

-Ehtoolliskuvassa on koirat mukana, outoja asuja ja transvestiittien kengät, päivittelee kristillisten kansanedustaja.

-Kyllä minä mielelläni kieltäisin tällaisen näyttelyn, koska se ylittää ne rajat, joita ei tule ylittää. Mutta kankaanniemeläisten tuomio ei auttanut, nyt kansanedustaja vain toivoo, että viisaampia päättäjiä olisi edes Vaasassa ja Kuopiossa, jonne näyttely lähtee Helsingistä. Täällä näyttely on kulttuurikaupunkisäätiön ja setan yhteistyö. Kokenut poliitikko setan riveistä ei enää hätkähdä vastustusta:

-Jos nyt vertaa tilanteeseen 20-30 vuotta sitten; tämän näyttelyn pystyttäminen olisi ollut mahdotonta. Minusta on ymmärrettävää ja hyväksyttävää, että yhteiskunnassa on erilaisia mielipiteitä ja niiden pitää voida tulla esille, sanoo Jorma Hentilä Seksuaalinen tasavertaisuus, Seta ry:stä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.