Mainos

Kohuluuri Nexus Onen nopeus ei kohauttanut

Googlen kohutusta Nexus One -uutuuskännykästä on julkaistu ensimmäinen arvio. Engadget kertoo verkkosivuillaan saaneensa ensimmäisenä tahona käyttöönsä Googlen odotetun uutuustuotteen. Nexus Onea odotellaan innolla mm torstaina Las Vegasissa alkavilla CES-messuilla. Enderle Groupin asiantuntija Rob Enderle on todennut haastatteluissa, että kaikkien katseet kääntyvät messuilla Nexus One -puhelimeen.

Nexus One on älypuhelinvalmistaja HTC:n valmistama. Siinä on Android 2.1 käyttöjärjestelmä, 1GHz Snapdragon CPU, 3.7-tuumainen 480 x 800 tarkkuudella toimiva näyttö, 512MB ROM, 512MB RAM ja neljän gigatavun microSD-kortti (laajennettavissa 32 gigatavuun). Kännykässä on lisäksi 5 megapikselin kamera led-salamalla. Engadgetin arvion mukaan kuvien laatu on kohdallaan. Kameraohjelmisto on nopeampi kuin Motorolan uudessa Droid -kännykässä.

Puhelin on hieman iPhonea ohuempi, mutta siinä on HTC:n malleille luonteenomainen hieman teollinen muotoilu. Engadgetin mukaan uutuustuote on komea, mutta ei tajuntaa räjäyttävä.

Engadgetin arvostelussa kritisoidaan sitä, että Nexus One ei oikeastaan eroa ominaisuuksiltaan oleellisesti Droidista. Luurin tuntuma ja suunnittelu on paljon Droidia edellä ja se on nopeampi, mutta ei kuitenkaan räjähtävästi nopeampi.

Ohjelmien avaaminen ja niiden välillä hyppiminen oli kuitenkin ensituntuman mukaan supernopeata. Google maps toimii kännykässä tehokkaasti. Nexus Onen kosketusnäyttö ei tue monikosketusta, vaikka itse Android 2.0 -käyttöjärjestelmä sen mahdollistaisikin.

Ensiarvion mukaan Nexus One vaikuttaa siis pätevältä laitteelta, mutta ennakko-odotukset sen suhteen ovat olleet tavattoman korkealla. Vaikka ominaisuuksissa ei olekaan varsinaisesti mitään vikaa, jää niihin kriitikoiden mukaan joiltakin osin toivomisen varaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.