Mainos

Kohuliikemies kiistää vuotaneensa sähköpostiviestiä

Liikemies Arto Merisalo kiistää vuotaneensa julkisuuteen sähköpostiviestin, jossa hän kertoo keskustan olevan kaavoitusasioissa liikemiesten puolella.

- Minä en ole alunperinkään millekään lehdelle tai median edustajalle kyseistä sähköpostiviestiä levitellyt, Merisalo kiistää ykskantaan.

MTV:n uutisten tavoittama Merisalo ei halunnut kommentoida julkisuudessa esiintyneitä väitteitä millään lailla.

- Kaikki on tästä asiasta jo mediassa kerrottu. Tätä asiaa ovat kaikki lehdet ihan riittävästi tänään jo spekuloineet. Enää ei ole mitään kerrottavaa, tuohtunut Merisalo totesi.

Merisalo on Helsingin Sanomien mukaan lähettänyt 27 liikemiehelle sähköpostiviestin, jossa hän kertoo saaneensa päähallituspuolue keskustan tukemaan heitä liiketilojen kaavoitusasioissa.

Kiinteistöalalla toimivaa Nova Group -yhtiötä johtava Merisalo lähetti sähköpostin muun muassa suurten kauppakeskusten johtajille.

Postia saaneet liikemiehet pyrkivät estämään liiketilojen rakentamista koskevan lain tulkinnan tiukentamisen. Joukkoon kuuluvat myös poliitikkojen vaalirahoitukseen liitetyt Kyösti Kakkonen ja Toivo Sukari.

Merisalo kertoo viestissään keskustelleensa pääministeri Matti Vanhasen ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen kanssa liiketilojen rakennuslaista, ja saaneensa heiltä tukea liikemiesryhhmän näkemyksille.

Pääministeri Vanhanen myöntää keskustelleensa Merisalon kanssa asiasta. Vanhasen mukaan kyse oli vain normaalista politiikan vuoropuhelusta.

Merisalo ja Nova Groupin varatoimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki toimivat läheisessä yhteistyössä Sukarin ja Kakkosen kanssa. Kauppalehden mukaan Nova Group on hoitanut Sukarin ja Kakkosen kauppaketjujen laajentumisneuvottelut maakunnissa paikallisten poliittisten päättäjien kanssa.

Liikemiehet peruivat tapaamisen Vapaavuoren kanssa

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) puheille menossa ollut liikemiesryhmä on peruuttanut tapaamisen. He peruivat tapaamisen tänä aamuna sen jälkeen, kun lehdissä oli kerrottu asiasta ja liikemiesten tavoitteista.

Liikemiesten pyrkimyksenä on estää liiketilojen rakentamista koskevan lain tiukempi tulkinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.