Mainos

Kohukännykkä iPhone rantautuu Suomeen heinäkuussa

Yhdysvaltalaisen viihde-elektroniikkayhtiö Applen uusin iPhone-älypuhelin tulee Suomessa myyntiin kuukauden päästä. Teleoperaattori TeliaSonera aloittaa kohutun laitteen myynnin 11. heinäkuuta myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Macintosh-tietokoneistaan ja iPod-musiikkisoittimistaan tunnettu Apple toi iPhone-puhelimen ensimmäisen version Yhdysvalloissa myyntiin viime kesänä suuren kohun saattelemana. USA:n älypuhelinmarkkinoista iPhone valtasi noin neljänneksen ja puhelinta on myyty rajoitetulla markkinoilla vajaan vuoden aikana noin 6 miljoonaa kappaletta.

TeliaSonera tarkensi aikataulua sen jälkeen, kun Apple julkisti myöhään maanantaina uuden kolmannen sukupolven eli 3G-mallin iPhonesta. Meillä kytkykaupassa voi myydä vain 3G-puhelimia. Suomessa uusi iPhone tulee kauppoihin samaan aikaan kuin Yhdysvalloissa.

Soneran kaupallinen johtaja Pasi Mehtonen kertoo, että iPhonen Suomen hinta ja liittymien kuukausihinnat julkistetaan lähempänä myynnin aloittamista.

Apple aikoo viedä uuden iPhonensa jopa 70 maahan, kun ensimmäisen sukupolven iPhonea on myyty vain kuudessa maassa. Yhtiö myös tipauttaa uuden mallin hinnan 199 dollariin eli noin 130 euroon. Se on puolet aiemmasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.