Mainos

Kohuhotelleita pyörittäneille paritustuomiot

Käräjäoikeus tuomitsi yhteensä kuusi miestä vankeuteen talousrikoksista ja noin viiden vuoden aikana tapahtuneista parituksista. Poliisi on jo alkanut tutkia uusia seksikauppaepäilyjä.

Riihimäen käräjäoikeus on tulkinnut kaksi kiisteltyä motellia, Bonanzan ja Syvälammen, ilotaloiksi.

Riihimäellä ja Suomusjärvellä toimineita majoitusliikkeitä pyörittäneet kuusi miestä saivat vankeustuomiot parituksista ja talousrikoksista. Lisäksi yksi mies tuomittiin sakkoihin.

Pisimmän tuomion sai Espanjassa asuva 49-vuotias Jan-Erik Strömberg, jonka rangaistus oli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta. Muiden viiden miehen vankeustuomiot olivat ehdollisia ja vaihtelivat viiden ja 12 kuukauden välillä.

Tuomitut joutuvat korvaamaan valtiolle kaikkiaan 300 000 euroa bordellitoiminnan hyötyjä ja maksamattomia veroja.

Oikeus katsoi miesten järjestäneen korvausta vastaan huoneita ulkomaisille ilotytöille noin viiden vuoden ajan. Ensimmäinen yhtiö pyöritti riihimäkeläistä motelli Bonanzaa vuodesta 1999 vuoden 2002 tulipaloon asti ja sen jälkeen kaksi muuta yhtiötä motelli Syvälampea Suomusjärvellä talveen 2004.

Poliisilla uusia seksikauppaepäilyjä

Salon poliisi tutkii jo uusia seksikauppaepäilyjä, jotka liittyvät motelli Syvälampeen Suomusjärvellä vuonna 2006. Yksi henkilö on tutkintavankina, ja useita epäillään törkeästä parituksesta, tutkinnanjohtaja Pekka Ylikippari kertoo.

- Muutama epäillyistä taitaa olla samoja, jotka saivat tuomion aiemmasta Syvälammen ja riihimäkeläisen motelli Bonanzan paritusjutussa, Ylikippari tyytyy sanomaan.

Ainakin pääepäilty sai tänään tuomion. Uuden jutun esitutkinta valmistunee helmikuussa. Poliisi teki ainakin kaksi ratsiaa Syvälammelle viime vuoden lopulla ja löysi motellista sekä prostituoituja että asiakkaita.

Ylikipparista tuli jutun tutkinnanjohtaja tammikuussa edellisen tutkinnanjohtajan sanomisien vuoksi. Tämä oli kertonut julkisuudessa, että poliisi ei välttämättä tutki, ovatko Syvälammen ilotyttöjen asiakkaat syyllistyneet rikoksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.