Mainos

Kohua herättänyt koiranpennun pahoinpitely toi vankeutta

Joulupäivänä Äänekoskella sattunut koiranpennun pahoinpitely on johtanut vankeusrangaistukseen.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tämänpäiväisessä käsittelyssään vuonna 1989 syntyneen äänekoskelaismiehen 35 päiväksi ehdottomaan vankeuteen eläinsuojelurikoksesta ja näpistyksestä. Lisäksi nuori mies sai kahdeksan vuotta eläintenpitokieltoa.

Vankeusrangaistuksen saanut mies syyllistyi koiran pahoinpitelemiseen yksityisasunnossa retuuttamalla sitä niskasta, kuristamalla koiraa kaksin käsin kurkusta ja lyömällä sitä useita kertoja muun muassa paistinpannulla, jolloin koira menetti tajuntansa.

Koiran tappanut sai sakkoja

Koiranpentu kuristui lopulta kuoliaaksi, kun sitä roikotettiin talutushihnasta. Eläimen tappanut vuonna 1993 syntynyt äänekoskelainen mies selvisi tapahtuneesta sakoilla.

Sakkorangaistukseen päädyttiin siksi, että syytetty kertoi oikeudessa halunneensa lopettaa tajuttoman eläimen kärsimykset. Lisäksi hän oli tekohetkellä alle 18-vuotias.

Kaikkiaan äänekoskelaismies sai eläinsuojelurikoksesta sekä alkoholin hallussapidosta ja sen välittämisestä alaikäisille 70 päiväsakkoa.

Omistaja ei puuttunut väkivaltaan

Miesten lisäksi käräjäoikeus tuomitsi koiran omistajan, vuonna 1992 syntyneen äänekoskelaisen naisen, 30 päiväsakkoon.

Oikeuden mukaan hän oli ollut läsnä koiraa pahoinpideltäessä, mutta ei ollut puuttunut tapahtumien kulkuun. Molemmat sakkoihin tuomitut saivat lisäksi neljän vuoden eläintenpitokiellon.

Koiranpennun väkivaltainen kuolema sai vuodenvaihteessa valtakunnallista huomiota, kun teosta epäiltyjen nimet ja valokuvat levisivät sosiaalisessa mediassa.

Rangaistukset kovenevat

Maaliskuun alusta voimaan tulleen lakimuutoksen myötä eläinsuojelurikoksista saa jatkossa entistä kovempia tuomioita.

Törkeästä eläinsuojelurikoksesta voidaan tuomita nyt neljäksi vuodeksi vankeuteen, kun aikaisemmin maksimituomio on ollut kaksi vuotta.

Äänekoskella sattuneeseen tapaukseen sovellettiin kuitenkin vielä lievempää, tekoajankohdan aikaan voimassa ollutta lakia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.