Mainos

Kohu Yhdysvalloissa: Nuoret pahoinpitelivät kehityshäiriöistä miestä Facebook-livessä

Neljä 18-vuotiasta on pidätetty epäiltynä nuoren kehityshäiriöisen miehen pahoinpitelystä ja tapahtuman lähettämisestä suorana Facebookissa, kertoo muun muassa CNN.

Chicagossa kuvatulla 30 minuutin videolla näkyy huoneen nurkassa sidottu mies, jonka suu on peitetty. Hänen pahoinpitelijänsä nauravat ja huutavat "Fuck Donald Trump" ja "Fuck white people" samalla kun he hakkaavat ja potkivat häntä ja viiltelevät häntä veitsellä. Epäillyt ovat kaksi 18-vuotiasta naista ja kaksi 18-vuotiasta miestä. Videon julkaisi yksi naisista Facebook-sivuillaan.

Poliisin mukaan uhri on 18-vuotias kehityshäiriöinen mies, joka oli otettu mukaan lähiöstä. Poliisi löysi uhrin harhailemasta kadulla ja veivät hänet sairaalaan.

Uhri oli järkyttynyt ja häneltä kesti koko ilta ennen kuin hän rauhoittui ja pystyi kertomaan tapahtumista poliisille. 

Poliisit saivat myöhemmin hälytystehtävän rikotusta omaisuudesta lähelle pahoinpitelypaikkaa. Paikalla otetussa videossa näkyvät sekä epäillyt että uhri, ja videon perusteella poliisit pidättivät epäillyt.

Uhri on valkoinen ja epäillyt mustia. Poliisi kertoo pohtivansa täyttääkö teko viharikoksen tunnusmerkit. Uhri tunsi ainakin yhden epäillyistä. Poliisi sanoo, että uhri on saattanut tulla epäiltyjen autoon vapaaehtoisesti, mutta poliisi arvioi myös, onko kyseessä mahdollisesti kidnappaus.

Chicagon poliisista arvioidaan CNN:lle myös, että teon taustalla on saattanut olla enemmänkin nuorten typerä päähänpistos kuin poliittinen ihonväriin liittyvä teko.

– Vaikka he ovat lain mukaan aikuisia, he ovat vasta 18. Lapset tekevät typeriä asioita – minun ei pitäisi sanoa heitä lapsiksi, koska he ovat lain edessä aikuisia. Mutta he ovat nuoria aikuisia ja tekevät typeriä asioita. Arvioimme voisiko kyseessä olla viharikos vai onko tämä typerää raivoamista ja väkivaltaa, sanoo komisario Kevin Duffin 

Facebook reagoi myös

Facebook poisti videon epäillyn sivuilta ja kommentoi tapausta.

– Emme salli ihmisten glorifioivan rikoksia Facebookissa ja tästä syystä olemme poistaneet videon. Monissa tapauksissa ihmiset kuitenkin jakavat tämäntyyppistä materiaalia tuomitakseen väkivallan ja lisätäkseen ihmisten tietoa asioista. Tällaisissa tapauksissa hyväksyisimme videon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.