Mainos

Kohu päiväkodin ryhmäkuvasta Venäjällä – lapsilla rynnäkkökiväärit käsissään

Kuva rynnäkkökiväärien kanssa poseeraavista pikkulapsista kuohuttaa Venäjän Pietarissa.

Muun muassa Venäjän Metro-lehdessä julkaistussa päiväkodin ryhmäkuvassa vain 5-6-vuoden ikäiset lapset pitelevät rynnäkkökivääreitä ja kranaatinampumalaitteita. Joillakin lapsilla on päässään kypärät, toisilla armeijan sotilasbaretit.

Netissä leviävät kiistanlaiset kuvat on otettu viime viikolla pietarilaisessa päiväkodissa, jossa lapsille oli järjestetty ”isänmaallinen oppitunti.”

Tunteja järjestää Punainen tähti -niminen, armeijahenkinen järjestö, joka kiertää kouluissa opettamassa muun muassa Venäjän armeijan historiaa. Lisäksi organisaatio järjestää tapahtumia, missä toisen maailmansodan aikaisia taisteluja lavastetaan opetusmielessä uusiksi.

– Miksi lapsi ei voi pitää asetta? hämmästelee Red Star -järjestön varapuheenjohtaja Juri Dorozhinski uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

– No annetaan poikien leikkiä sitten nukeilla, hän jatkaa ivallisesti.

Dorozhinskin mukaan oppitunti järjestettiin lapsille päiväkodin johdon toivomuksesta 23. helmikuuta entisenä Neuvostoarmeijan päivänä, nykyisenä Isänmaan puolustajien päivänä.

Hän perustelee aseiden luovuttamista lapsille sillä, että ”heidän on opittava isänmaallisiksi”. Dorozhinsky kuitenkin korostaa, ettei lapsille opetettu aseiden käyttöä.

Sosiaalisessa mediassa kuva on aiheuttanut runsaasti kuohuntaa. Osa nettikeskustelijoista pitää kuvaa täysin käsittämättömänä.

– Tällaista ei pidä tuoda päiväkoteihin, toteaa eräs.

Moni on tuonut esiin taas huolensa siitä, kuinka Venäjän yhteiskunta on militarisoitunut yhä enemmän sen jälkeen, kun Ukrainan kriisi alkoi vuosi sitten.

Päiväkodin johtaja ei ole suostunut kommentoimaan kuvaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.