Mainos

Kohu määritteli Haavikko-kirjan lopun

Kirjailija Mauno Saari on kirjoittanut tänään julkaistun elämänkerran akateemikko Paavo Haavikosta. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Saari kertoo Haavikon olleen ennen kaikkea nerokas runoilija, jolla oli pakonomainen tarve kirjoittaa. Saaren mukaan Suomesta hävisi älymystö kun Haavikko kuoli.

Saari ei usko että hän joutuu käräjille Haavikko niminen mies -teoksesta syntyneen kohun takia.

- Viimeiset 65 sivua on sellaista, jota pitkään harkitsin otanko mukaan kirjaan. Otin sen mukaan siksi, että olisin mielelläni kirjoittanut kirjalle onnellisen lopun, mutta kun se ei ollut onnellinen. Minä olisin joutunut sitten hyvin pitkän ajan vastaamaan tuhansiin kysymyksiin, että mitä sitten todella tapahtui, Saari perustelee ratkaisuaan.

- Tämä kohu, jota minä eikä kustantajani ole nostanut esille, aiheutti sen, että oli pakko myös kertoa mitä näissä (Haavikon elämän) viime vaiheissa tapahtui. Se ei ehkä esteettisesti ole hyvä ratkaisu, mutta se on totta.

Kirja on herättänyt paljon kohua jo ennakkoon, koska runoilijan poika Heikki Haavikko olisi halunnut lukea ja tarkastaa kirjan ennen sen julkaisua. Helsingin käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei pojalla ole teokseen tekijänoikeuksia. Nyt Heikki Haavikko tutkii STT:n mukaan juristien kanssa, vetääkö teoksen oikeuteen.

Katso Mauno Saaren haastattelu (Huomenta Suomi 9.10.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.