Mainos

Kohu Jukosin ympärillä ei sammu

Venäläisten yritysjohtajiat luottamus presidentti Vladimir Putiniin on säilynyt huolimatta Kremlin ja suurliikemiesten valtataistelusta.

Suomen Keskuskauppakamarin kyselyssä Luoteis-Venäjällä toimivat yritykset uskovat sekä liiketoiminnan että investointien kasvavan myös ensi vuonna. Presidentti Vladimir Putinin toimien nähtiin parantaneen yritysten toimintaedellytyksiä.

Kysely tehtiin ennen Jukosin johtajan Mihail Hodorkovskin pidätystä lokakuussa. Kremlin ja suurliikemiesten välirikko oli kuitenkin jo tiedossa.

Kyselyyn haastateltiin lähes 1200 venäläistä yritysjohtajaa.

Jukos yrittää jatkaa toimintaansa entiseen malliin

Kohu öljy-yhtiö Jukosin ja sen entisen pääjohtajan Mihail Hodorkovskin ympärillä ei sammu. Lähes päivittäin Venäjän syyttäjänlaitos nostaa uusia kanteita yhtiön johtoa tai sen toimintaa vastaan.

Itse yhtiö kuitenkin yrittää jatkaa toimintaasa kuten ennenkin. Yhtiö tuottaa yhä suurta voittoa, mutta sen pörssiarvo on laskenut viidenneksen kolmessa viikossa.

Hodorkovski saattaa joutua viettämään tutkintavankeudessa jopa kaksi vuotta. Hän on päivittäin esillä ja hänestä on tulossa lehdistön lemmikki. Kremlin sisäpiirien mukaan Hodorkovskista vankilassa onkin kohta enemmän haittaa kuin vapaalla jalalla.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 14.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.