Mainos

Kohtuuhintaisen vuokra-asunnon löytyminen kiven takana

Kohtuuhintaisen vuokra-asunnon löytäminen vapailta markkinoilta on vaikeampaa kuin moneen vuoteen. Valtioneuvosto leikkaa kuitenkin asuntojen tuotantoa ensi vuonna vuoden 1996 tasolle. Asuntoministeri Sinikka Mönkäre rohkaisee ihmisiä sijoittamaan asuntoihin vuokrausmielessä.

Vapaita vuokra-asuntoja ei juuri ole ja jos on, niin vuokra nousee helposti pilviin. Vuokra-asuntojen hinnat ovat nousseet koko 90-luvun alun. Yksiöiden vuokrissa nousua on ollut viime vuodesta 6,5 prosenttia. Eniten vuokrat ovat nousseet Vaasassa, Jyväskylässä, Vantaalla ja Helsingissä. Kornia kyllä, samaan aikaan kun vuokra-asunnoista on huutava pula, valtioneuvosto leikkaa asuntojen tuotantoa ensi vuonna vuoden -96 tasolle.

"Vuokra-asuntoja ei tule pelkästään yhteiskunnan tukeman tuotannon kautta. Niitä tulee myös vapaarahoitteisen tuotannon kautta, nyt katseet kääntyvätkin sinne, että olisi ihan kannattavaa nyt sijoittaa asuntoihin rahaa ja vuokrata tuo asunto pois, nythän lainataso on matala", sanoo asuntoministeri Mönkäre.

Jotkut sijoittajat ovat toista mieltä. Kun asuntojen hinnat ovat nousseet, sijoittajat myyvät mieluummin asuntonsa kuin antavat sen vuokralle. Sijoittaja laskee vuokra-asunnon korkotuoton jakamalla vuokran ja vastikkeen erotuksen asunnonhinnalla. Jos korkotuotto on pienempi kuin yleinen korkotaso, vuokraaminen ei kannata. Niinpä ihmiset joutuvat turvautumaan yhä enemmän asunnonvälittäjien puoleen, mikä ei tällä hetkellä tuo paljon helpotusta.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.