Mainos

Kohti levollista mökin sisustusta

Tämän päivän mökillä maalaisromantiikka liukuu kohti hienostuneisuutta ja nuhjuisuus syleilee eleganssia. Olipa sisustustyylisi mikä tahansa, mökin ensisijainen tehtävä on viedä ajatukset pois arjesta. Rentous ja rauha ovat mökin sisustuksen avainsanoja.

Modernissa kesäkodissa mukavuudet tuodaan ulos ja ympärillä ihastuttava luonto vuorostaan näkyy sisällä. Rauhaa henkivä värimaailma, yksinkertainen kalustus ja runsas valo lisäävät mökkinautintoa.

Harmoniset ulko- ja sisätilat

Ulkoilmaelämän viettäminen luonnon keskellä ei tarkoita tyylistä, viihtyisyydestä ja uusista mukavuuksista luopumista. Tarjolla on nykyisin loputtomia mahdollisuuksia ulkokalustamiseen ja pihan varustamiseen. Käytä vettä kestäviä verhoilukankaita tai tuo uusi, mutta edullinen henkäys vanhaan patio-settiin viehättävillä tyynyillä. Yhdenmukaistetut ulko- ja sisätilat luovat pehmeän siirtymän näiden paikkojen välille ja laajentavat elinpiiriä.

Korosta sisällä ulkoisia elementtejä. Jos lähiluonnossa pääosassa ovat kivet, kokoa jokikiviä kauniisiin vesivaaseihin tai laita ne esille läpinäkyviin kulhoihin. Jos mökki sen sijaan sijaitsee metsän siimeksessä, kerää ja prässää saniaisenlehviä tauluiksi tai koristele seinät antiikkisilla kasvikuvioilla.

Yksinkertainen rauhoittaa

Kiireisessä elämänmenossa jaksetaan muistuttaa, että siisti ympäristö pitää myös mielen raikkaana. Varsinkin mökin sisätilat hyötyvät selkeydestä ja siivosta olemuksesta. Etsi käypiä säilöntäratkaisuja tavaroille, tutki Feng Shuin tarjoamia vinkkejä, ja huomioi, että mökin värit ja tekstiilit ovat keskenään sopusoinnussa.

Kasvit ja muut luonnon elementit toimivat sisätilojen piristysruiskeena ja pehmentävät kulmia. Älä kuitenkaan ylikansoita mökkitupaasi kukkaruukuilla ja lehvästöillä, ja valikoi kasveja, jotka selviävät myös silloin, kun et ole mökkeilemässä.

Sopeuta teemaan

Sekoita mökille väriteema, joka henkii rentoutta. Pysyttele mieluiten parin kolmen rauhallisen ja luonnollisen sävyn rajoissa. Jos vietät kesää rannan tuntumassa, valitse sinisen, harmaan ja beigen sävyjä. Metsän keskellä lämpimät maanvärit sopivat parhaiten. Myös aina suosittu valkoinen teema luo sopivan reippaan ja ilmavan tunnelman mökkisisustukseen.

Sisustuksen teema puolestaan puhaltaa ilmaa nuutuneeseen järjestykseen. Kun valitset selkeät raamit sisustukselle, silmä harjaantuu hahmottamaan sen, mikä sopii ja mikä ei sovi mökillesi.

Ota tavoitteeksi vaikkapa äsken mainittu valkoinen teema, ranta- tai merihenkisyys, maalaisromanttisuus tai jokin muu kiehtova aihealue. Voit myös ammentaa värit ja tekstuurit lempitaideteoksestasi tai muusta mökillä sinulle oleellisesta esineestä.

Valoa mökkikansalle

Ulkona tai sisätiloissa, valo on käytännöllinen tekijä, joka tuo samalla lämpöä ja tunnelmaa. Mökkivalaistukseen voivat kuulua kynttilät ja lyhdyt lisänä sisustuksen käytännöllisille lampuille ja tunnelmallisille puutarhavalaisimille. Varmista, että valaistus täyttää tarkoituksensa, äläkä unohda pihalta rennon ilmapiirin takaavia hyönteiskarkotteita.

Kutsuvat kokoontumistilat ovat tärkeä tekijä ulkona viihtymiseen tähtäävässä ympäristössä. Ulkohuonekalujen lisäksi panosta luonnonmukaisiin koristeisiin, kiviin ja kasveihin, jotka yhdessä rakentavat ulkoiset oleskelutilat. Harkitse ulkotakkaa vaihtoehtona pihanuotiolle tai grillille, ja muokkaa kodikas, suojaisa alue aurinkovarjon tai köynnössäleikön alle.

Kunnollinen ja viehättävä säilö ulkovälineille on mökillä tarpeen. Ulkovaraston lisänä toimivat sisätilojen säilöt, hyllyt ja koukut rantapyyhkeille, vesileluille ja suojavoiteille sekä muille tarvikkeille.

MTV3/Eira Talka/hgtv.ca

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank, Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.