Mainos

Kohtalokas cocktail: Tähteys ja päihteet

19:54

Suuren maailman elokuva- ja musiikkibisneksessä päihteiden väärinkäyttö tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Suomessa elellään monessa mielessä vielä kuin lintukodossa. Robinin manageri Hannu Sormunen arvelee syyksi sitä, että Suomessa bisneksessä ei ainakaan vielä liiku isot rahat.

Harva se päivä törmää uutisiin tähtien kamppailusta huumeiden tai alkoholin kanssa.

Eilen kerrottiin yhden aikamme arvostetuimman näyttelijän Philip Seymour Hoffmanin kuolemasta.  ABCNewsin mukaan ruumiin löytöpaikalta löytyi heroiinia, ja Hoffmannin käsivarressa oli neula.  Viime heinäkuussa suositun TV-sarjan Gleen tähti Cory Monteith kuoli heroiinin ja alkoholin yliannostuksen. 

Tähteys ja nuori ikä tuntuu oleva erityisen vaarallinen yhdistelmä.  Sen ovat saaneet kokea muun muassa amerikkalaisnäyttelijät Drew Barrymore, Macaulay Culkin ja River Phoenix

Viime aikoina myös teini-idoli Justin Bieberistä on liikkunut huolestuttavia uutisia.

Suomi vielä lintokoto

Suomalaisen teinitähden Robinin manageri Hannu Sormunen arvelee, että isot rahat tuovat mukanaan ongelmat.

– Siinä vaiheessa, kun kuvioissa alkaa pyöriä oikein isot rahat, saattaa inhimillisyys kadota. Suomessa kun ei ole koskaan isot rahat pyörineet tässä bisneksessä, niin täällä ollaan varmaan sen takia pysytty järjissämme, Sormunen pohtii.

Sormusen mukaan suomalaisessa viihdebisneksessä eletäänkin vielä kuin lintokodossa.

– Viihdebisnes maailmalla on tosi rajua. Täällä kaikki lieveilmiöt ovat paljon iisimpiä. Sanoisin, että täällä huonoon seuraan joutuminen ei ole yhtä yleistä kuin Hollywoodissa, Sormunen vertailee.

Sormusen mukaan nuorella artistilla on suuren maineensa kanssa paljon sulatettavaa ja käsiteltävää.

– Raha sokaisee, eikä ainoastaan raha, vaan ne kaikki kirkuvat fanit ja mieletön pyöritys median kanssa, Sormunen luettelee vaaroja.

–Ei kannata lähteä lukemaan liikaa, mitä itsestä kirjoitetaan eikä lähteä siihen hullunmyllyyn mukaan. Pitää pitää oma fokus pelkästään musan tekemisessä ja tärkeämmissä asioissa elämässä, Sormunen opastaa.

Luokkaretkihengessä keikkaillen 

Sormunen kertoo, että Robinin kanssa on tarkkaan mietitty tähteyteen ja keikkailuun liittyviä asioita. 

– Jo siinä vaiheessa, kun yhteistyötä aletaan, katsotaan minkälainen perhe on kyseessä ja onko artistilla perheen tuki takana.

Sormusen mukaan nuorella tähdellä ja taustajoukoilla pitää olla tarkka taju asioiden tärkeysjärjestyksestä.

– Koulu ja kaverit tulevat ensin ja musiikkiura vasta sen jälkeen, Sormunen korostaa.

Robinin ikä näkyy keikkaillessa bändin takahuonekulttuurissa ja -tarjoiluissa.

– Pidän huolen siitä, että jokainen käyttäytyy sen mukaan, että artisti on alaikäinen. Meidän takahuoneeseen ei kuulu alkoholipitoiset juomat. Ollaan enemmän luokkaretkihengessä liikenteessä. Enemmän siellä on hedelmiä ja proteiinipatukoita kuin muita tarjoiluita, Sormunen kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.